Fitch'ten Türkiye mesajı! Yatırımcı güveni artıyor

Yabancı banka kaynakları tarafından Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yapılmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisine ilişkin yapılan açıklamalar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken Fitch'ten Türkiye mesajı geldi.
Fitch'ten Türkiye mesajı! Yatırımcı güveni artıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ülke ekonomilerine ilişkin kritik açıklamalar ve değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, son olarak Türkiye ekonomisine ilişkin iyimser açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yatırımcı güveni ile ilgili önemli bir değerlendirmede bulunan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in değerlendirmeleri dikkati çekti.

Türkiye'de fiyatlarının kontrol altına alınarak enflasyonun düşürülmesi hedeflense de ardı ardına gelen zam haberleri vatandaşların umutlarını suya düşürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da hem fiyatların kontrol altına hem de harcamaların kısılması adına çeşitli adımlar atıyor. Bu adımlar çerçevesinde sonuçlar beklenirken Türkiye değerlendirmesi de kamuoyunun gündeminde yer aldı.

FİTCH'TEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: YATIRIMCI GÜVENİ ARTIYOR

Kredi değerlendirme kuruluşu Fitch, Türk borç sermaye piyasalarının iyileşen yatırımcı güveni ile canlandığına ilişkin değerlendirmede bulundu.

fitchten-turkiye-mesaji-yatirimci-guveni-artiyo.webp

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, devlet finansmanı, fon çeşitlendirme hedefleri ve İslami finans geliştirme gündeminin önümüzdeki iki yıl boyunca Türk borç sermaye piyasası (DCM) ihraçlarını yönlendirmeye devam edeceğini ifade etti. bu kapsamda da yatırımcı duyarlılığının iyileşmesiyle yakın vadeli refinansman risklerinin azaldığına dikkat çekti.

fitchten-turkiye-mesaji-yatirimci-guveni-art.webp

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Başkanı Bashar Al Natoor yaptığı açıklamada, "Döviz cinsinden borç ihraçlarındaki son canlanma, Türkiye'nin daha geleneksel makroekonomik politikaları benimsemesinin ardından yatırımcı duyarlılığının iyileşmesiyle yakın vadeli refinansman risklerinin azaldığına işaret ediyor." ifadelerine yer verdi. Söz konusu değerlendirmenin ardından Türkiye için çizilen iyimser tablo da dikkati çekti.