Gelir belgesi ve kredi notu şartı yok! 2 yıl ertelemeli 120 ay vadeli FAİZSİZ 700 bin TL kredi

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu kredi paketi için başvuru ekranı son dakika açıklandı. Gelir belgesi ve kredi notu şartı yok 2 yıl ertelemeli faizsiz kredi!
Gelir belgesi ve kredi notu şartı yok! 2 yıl ertelemeli 120 ay vadeli FAİZSİZ 700 bin TL kredi

Gelir belgesi ve kredi notu şartı yok! 2 yıl ertelemeli 120 ay vadeli FAİZSİZ 700 bin TL kredi - Bankaların kredi faizlerinde rekor yükselişler yaşanmaya devam ederken devlet kredi musluklarını yeniden açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 700 bin lirası hibe 700 bin lirası ise kredi olmak üzere toplamda 1.4 milyon liralık konut kredisi desteği için beklenen koşullar açıklandı. Konut kredisi çekmek isteyenler için limit belli oldu.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çevre, Şehircilik ve İslim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile Yarısı Bizden Kampanyası için başvuru koşulları açıklandı ve merak edilen sorular yanıtlandı. Yarısı Bizden Kampanyası için yapılan açıklamada kredi başvurusunun şu anda sadece İstanbul için başladığı açıklandı. İstanbul'da riskli yapı sahiplerinin başvurusuna açılan kampanyada gelir belgesi ve kredi notu şartı aranmayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada "Hak sahibinin bir konutu için 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi, diğer her bir konutu için 1 milyon 400 bin TL kredi verilecek. Hak sahibinin bir dükkanı için 350 bin TL hibe ve 350 bin TL kredi, diğer her bir dükkanı için ise 700 bin TL kredi desteği sağlanacak." diyerek 700 bin TL hibe para için aranılan koşullar sıralandı.

Kredi paketinde "Kredi geri ödemeleri yapı ruhsatının alınmasından 2 yıl sonra başlar. 10 yıla kadar vade uygulanır. Ödemenin başladığı yıl faiz uygulanmaz. Sonraki yıllar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranının yarısı kadar güncelleme yapılır." denilerek 2 sene erteleme sunalacağı, kredide taksit ödemesinin 10 sene vadeli olacağı ve ilk sene kredinin faizsiz olarak tahsil edileceği belirtildi. Sonrasında ise kredi TÜFE oranının yarısı kadar faiz işletilerek güncelleme yapılacak.

Genel Yayın Yönetmeni