Gram altın için tarih vererek uyardı! İslam Memiş'ten altın için bekleyin açıklaması

Altın fiyatlarının sürekli olarak rekor tazelediği bu dönem için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni açıklamalar geldi.
Gram altın için tarih vererek uyardı! İslam Memiş'ten altın için bekleyin açıklaması

Gram altında sürekli olarak yaşanan yükselmeler hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bugün Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda gram altın ve ONS altın hakkında merak edilen gelişmeleri aktararak vatandaşlara tarih verdi.

Açıklamalarına yatırım araçlarının dolar karşısında yükseldiğini ifade ederek başlayan Memiş, "Amerika'daki enflasyon verisi piyasaların beklentisi doğrultusunda yüzde 3 olarak gerçekleşti. Bu da uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesine, dolar karşısındaki yatırım araçlarının da yükselmesine neden oldu." dedi.

2 AY BEKLEME TAVSİYESİ GELDİ!

Sürekli olarak güncellenen altın fiyatları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından elinde altını olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, "Ons altın tarafında bu haftaki beklentimiz 1960 dolar seviyesiydi. Bu beklentimiz hızlı bir yükselişle gerçekleşmiş oldu. Ancak aşağıda tekrar 1920 dolar destek seviyesi var. Buraya tekrar gerileyebilir. Ama kısa vadeli bu gerilemeden sonra önümüzdeki aylarda ons altın tarafında 2150, 2250 hatta 2300 dolar seviyesine kadar yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. O yüzden elinde altın bulunduran yatırımcının en az iki ay beklemesini söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

YÜKSELİŞLER SÜRMÜŞ OLACAK!

Son olarak ONS altın hakkında da yaşanacak olan gelişmeleri aktaran İslam Memiş, "Yılın ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın, yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Sadece dolar kurundan destek alarak bu getiriyi sağlamış oldu. Yılın ikinci yarısında da ons altından destek alacak bir gram altın var karşımızda. Gram altın TL fiyatında Ağustos sonu-Eylül gibi 1800 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettireceğini tahmin ediyorum. Altın çift ayaklı bir enstrüman olduğu için dolar TL kurundan ve ons altından destek görüyor. Benim fikrim; yılın ikinci yarısında gram altın getiriyi ons altından sağlamış olacak ve yükselişler sürmüş olacak." dedi.