Gram altın için yeni fiyat tahmini geldi! Artış sürpriz oldu

Altın fiyatlarının ani yükselişi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Kuyumcular tarafından da bu fiyatlar hakkında yorum ve tahminler gelmeye başladı.
Gram altın için yeni fiyat tahmini geldi! Artış sürpriz oldu

Altın fiyatlarının son dönemde hızlı bir şekilde artışa geçmesinin ardından altın almak isteyen ve yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından sürecin nasıl devam edeceği hakkında merak edilenler artmıştı. Durum bu şekilde olunca da altında yaşanan bu artışlar hakkında ekonomistler ve kuyumcular tarafından da yorumlar gelmeye başladı. Gram altının sene içerisinde 1600 TL seviyelerine ulaşması beklenirken bayramdan önce artışın görülmesi herkesi oldukça şaşırtmıştı. Bunun ardından piyasalardaki diğer değişimlerin neler olacağı ise merak edilenler arasında yer aldı.

GRAM ALTIN 1600 TL'YE ULAŞTI KUYUMCULAR ŞAŞKIN

Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarında Mehmet Sarrafoğlu tarafından altının gidişatı hakkında yorumlar geldi. Yapılan açıklamalarda “Gram altında 1.600 TL seviyesi de geçildi. Bu fiyatlar yıl içerisinde beklenen fiyatlardı. Ancak dolar kurunun yükselmesi ile beraber yıl sonunda beklenen bu fiyatları yıl ortasında gördük. Bu bir defa daha göstermiştir ki altın en sağlam yatırım modelidir. Müşterilerimiz de yatırımlık altına büyük talep gösteriyorlar. Altın rekor kırdıkça alım yapanların sayısı artıyor. Nadiren satış yapan müşteri ile karşılaşıyoruz.” şeklinde ifadeler ile fiyatların gidişatı hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

YIL SONU TAHMİNİ GELDİ!

Gram altın için merak edilenlerin artmasının ardından yıl sonu tahminleri de gelmeye başladı. Bu senenin sonuna kadar gram altında ne gibi değişimlerin yaşanacağı, hangi seviyelere ulaşılacağı merak edilirken konuya ilişkin Sarrafoğlu tarafından, “Gram altının artık yükseliş sürecinde olacağı aşikar. Düğün mevsimi geldi ve şimdi talep artacak. Bu talepten ziyade bası finansal işaretler var. Dolar kurunun bu seviyede kalmayacağı artık belli oldu. Bunun yanında orta vadede düşünürsek ons altında da bu fiyatları bir daha göremeyeceğiz. Yıl sonuna kadar gram altın fiyatında yine sürprizler görebiliriz. Ancak en kötü senaryo gerçekleşti diyelim o zaman da gram altın yılı 2.000 TL’nin üzerinde kapatır. Gram altının bu yılı 2.000 TL ile 2.500 TL arasında bir rakamda kapatacağını tahmine diyoruz.” şeklinde yapılan açıklamalar ile senenin sonuna kadar gram altının 2 bin TL'nin de yukarısına çıkmasının beklendiği ifade edilmiş oldu.