Gram altın tüyosu! Kuyumcular yıl sonu fiyatını açıkladılar!

Altın fiyatlarında yükselişler yerini durgunluğa bırakırken kuyumcular altın yatırımcılarına son tüyoları açıkladılar. Gram altında hangi fiyatlar bekleniyor?
Gram altın tüyosu! Kuyumcular yıl sonu fiyatını açıkladılar!

Altın piyasasında fiyat değişimleri çok büyük ilgi görmeye devam ediyor. Altın yatırımcıları hızla yükselen altın fiyatları karşısında oldukça memnun kalmışlardı. Ancak altın piyasasında fiyatlarda duraklama dönemi başladı. Gram altın 2.799 TL’ye kadar gerilerken ons altın da 2.497 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Altında bahar havası kısa sürdü değerlendirmeleri yapılsa da ikna edici bir açıklama şu ana kadar gelmedi. Kuyumcular ise altın yatırımcılarına çok önemli uyarılarda bulundular.

PANİĞE GEREK YOK

Altın fiyatları hakkında genel bir değerlendirme yapan Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından Burhanettin Sarrafoğlu, “Altın fiyatlarında duraklama olduğunu görüyoruz ve bu durum çok sayıda altın yatırımcısını telaşlandırdı. Yeniden bir geri çekilme olabileceğinden endişe ediyorlar. Ancak altın yatırımı öyle bir şey değil. Altın yatırımı yapacak olanlar uzun soluklu düşünmek zorundalar. Al-sat ile bir dönem belki para kazanılıyordu ama o devirler bitti. Şimdi altın fiyatları haftalık hatta aylık değerlendirilmelidir. Anlık veya dönemsel fiyat düşüşleri kimseyi panikletmesin.” dedi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK!

Altın fiyatlarının yükseleceğini de iddia eden Burhanettin Sarrafoğlu, “Altın fiyatlarının yükseleceği konusunda en küçük bir şüphemiz yok. Her koşul altın piyasasının lehine işliyor. Zaman zaman kar satışları veya başka nedenlerden dolayı dönemsel fiyat gerilemeleri olabilir. Bu fiyatlamalar trendin değiştiğini göstermez. Altın fiyatlarında kısa bir süre içerisinde yükselişin başlayacağını ve yıl sonuna kadar da devam edeceğini göreceğiz. Yatırımı olanlar veya yeni yatırım yapmak isteyenler bunu düşünmeliler. Hatta TL’si olanlar için altın fiyatları şu anda tam bir alım fırsatı veriyor ve bu fırsat bir daha da bulunmaz.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN BEKLENTİSİ

Gram altın için de beklentisini açıklayan Burhanettin Sarrafoğlu, “Gram altın şu anda yaklaşık 2.800 TL’den satılıyor. Bu fiyat kısa bir süre içerisinde yükselecek. Her ay gram altında ortalama 100 TL’lik fiyat yükselişi takip edeceğiz. Yıl sonuna geldiğimizde bu hesaba göre en az 3.200 TL fiyatını göreceğiz. Bunun üstü olur da altı olmaz. Bunu şu anda herhangi bir yatırım ile kazanma ihtimaliniz bulunmuyor. Altına yatırım yapan yine kazançlı çıkacak.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.