Harç ücretlerine büyük zam! O işlemler için artık yüzde 50 daha fazla ödeyeceksiniz

Bugün yayımlanan Resmi Gazete kararı ile birlikte pasaport için harç ücretlerine zam uygulandığı öğrenildi. Yeni fiyatlar belli oldu.
Harç ücretlerine büyük zam! O işlemler için artık yüzde 50 daha fazla ödeyeceksiniz

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı! Yapılan açıklamalara göre artık pasaport çıkartmak isteyen vatandaşların güncel fiyatlara göre daha zamlı fiyatlardan alımları gerçekleştireceği öğrenildi. Bugün peş peşe gelen zamların ardından güncel rakamlar hakkında merak edilenler öğrenilmiş oldu.

PASAPORT VE VİZE HARÇLARINA YÜZDE 50 ZAM GELDİ!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre pasaport ve vize ücretlerine yüzde 50 zam uygulandığı öğrenildi. Bununla birlikte yurt dışından satın alınan elektronik cihazların IMEI kayıtları için ödenen harç paralarının da artırıldığı ifade edilerek güncel rakamlar yayımlandı. Yayımlanan bu rakamlara bakıldığı zaman Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar şu şekilde duyuruldu;

492 SAYILI HARÇLAR KANUNUNA BAĞLI TARİFELERDE YER ALAN MAKTU HARÇ TUTARLARININ YENİDEN BELİRLENMESİNE DAİR KARAR

MADDE 1- (1) 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı, (9) sayılı tarifenin "II- Sürücü belgesi harçları" başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dâhil) %50 oranında artırılmış, anılan Kanuna bağlı (8) sayılı tarifenin "VIII-Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasında yer alan harç tutarı 20.000 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihini izleyen gün yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda IMEI kayıt ücreti 20 bin TL olurken, pasaport ve vize işlemleri için de yüzde 50 zamlı fiyatların geçerli olacağı öğrenilmiş oldu.

PASAPORT HARÇLARI NE KADAR OLDU?

Gelen bu zamların ardından pasaport çıkartmak isteyen vatandaşlar tarafından güncel rakamlar de merak konusu haline geldi. Yapılan zam sonucunda güncel fiyatlar ise belli oldu. Zamla beraber 6 aylık pasaportun harcı 689 liradan 1034 liraya yükseldi. 3 yılın üzerindeki pasaportun harç bedeli ise 3.295 liradan 4.943 liraya yükseldiği ifade edildi. Bunun yanı sıra defter bedelinin 501 lira olarak kalması durumunda 3 yılın üzerindeki pasaportun toplam maliyeti 5.444 liraya mal olduğu öğrenilmiş oldu.