Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’ten piyasalara kredi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün piyasalara kredi açıklaması yaptı.
Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’ten piyasalara kredi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün piyasalara kredi açıklaması yaptı. Gelen son habere göre Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklama da, "Mevcut uygulamada, bir KOBİ bu sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi garantisi kullanabiliyordu, bu rakam 150 milyon lira olacak, büyük firmalarımız için 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkacak." denildi.

Bakan Şimşek, KOBİ'lere ilişkin garanti mekanizmalarında yapılacak olan düzenlemelere dair değerlendirmeler yaptı. Mayıs ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte KOBİ tanımında değişiklik yapıldığını hatırlatan Şimşek, işletmelerin KOBİ sayılması için de gerekli yıllık net satış hasılatları veya mali bilanço tutarları yeniden belirlendiğine dikkat çekildi.

Şimşek, bu tutarların, mikro işletmeler için azami 5 milyon liradan 10 milyon liraya, küçük işletmeler için azami 50 milyon liradan 100 milyon liraya, orta büyüklükteki işletmeler için azami 250 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarıldığına işaret etti.

KOBİ’LERE KREDİ KOLAYLIĞI

Bakan Şimşek, KOBİ'lere ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Konuya ilişkin Karar'da yapacağımız değişiklikle, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artırıyoruz. Böylece, firmalarımızın finansmana erişim imkanlarını yükseltmiş olacağız. Mevcut uygulamada bir KOBİ bu sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi garantisi kullanabiliyordu, bu rakam 150 milyon lira olacak, büyük firmalar için 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkacak” dedi.