Hazine Bakanı Şimşek’ten köprü ve otoyol zammı için açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten dün akşam saatlerinde açıklanan köprü ve otoyol zam açıklaması geldi. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında bu artışın yıllık enflasyona etkisini söyledi.
Hazine Bakanı Şimşek’ten köprü ve otoyol zammı için açıklama geldi

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında dün akşam saatlerinde son dakika olarak açıklanan köprü ve oto yol zammına ilişkin, “Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan ile sınırlı olacağını öngörüyoruz" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN DEĞERLENDİRME

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zamlara ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yaptığı paylaşımda köprü ve otoyollardaki fiyat artışını değerlendirerek şunları söyledi:

“Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil yaklaşık 0,05 puan ile sınırlı olacağını öngörüyoruz. Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek”

KÖRPÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Seçim sonrasında zamlar peş peşe gelmeye devam ederken, dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldığı duyurulmuştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü için geçiş ücreti 15 TL’den 24 TL’ye çıkarıldı. Osmangazi’de geçiş ücreti 290 TL’den 399 TL’ye çıktı.

Çanakkale Köprüsü de 95 TL’den 419 TL’ye çıkarılırken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü de 35 TL’den 49 TL’ye yükseldi.

Genel olarak yapılan zam oranlarına göre en yüksek zam yüzde 60 oranla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapıldı. En az zam ise yüzde 37,93 oranlar Osmangazi Köprüsü’ne ypaıldı. Gece saatlerinde gelen bu zamma pek çok kişi tepki gösterdi.