Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten dış ticaret ve turizm değerlendirmesi

Bakan Şimşek güncel olarak sosyal medya hesabı üzerinden ülke ekonomisinde yaşanan değişimlere dair görüşlerini bildiriyor. Görüşlerini rakamlar ile destekleyen Şimşek mevcut politikaya bağlı kalacakları mesajını veriyor.
Hazine ve Maliye Bakanı  Şimşek'ten dış ticaret ve turizm değerlendirmesi

2024 yılının ilk yarısında enflasyon ve döviz rakamlarda yükselişin yaşanmaya devam ettiği Türkiye'de pek çok kalemde fiyat artışı yaşanmıştı. Vatandaş ve özel sektörden gelen çağrılara ise yılın ikinci döneminde ve ilerleyen süreçte daha iyi bir tabloya sahip olunacağı cevapları verilmişti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN OLUMU SÖYLEMLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Ekonomi konusunda devam ettirilen politikanın başındaki isimlerden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden Türkiye'nin dış denge ve turizmde geldiği son noktaya dair bilgilendirme yaptı.

Rakamların olumlu olarak göründüğünü ifade eden Bakan Şimşek "Yıllık dış ticaret açığı haziranda bayram etkisi kaynaklı geçen aya göre sınırlı arttı. Buna rağmen geçen yıla kıyasla açık 32 milyar dolar iyileşti. İkinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısı 60 milyon kişiye, turizm geliri ise 58 milyar dolara ulaştı.

screenshot-1.png

2024 İÇİN TEMEL HEDEF

Bakan Mehmet Şimşek paylaşımının devamında cari açık konusuna da değindi. Ülke ekonomilerinin mevcut durumunu özetleyen en iyi başlıklardan birisi olan cari açık hakkında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz. Program hedeflerimiz için sürdürülebilir cari açık büyük önem taşıyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Ekonomi paydaşları ve vatandaşlar olumlu rakamların piyasaya yansımasını beklemeye devam ediyor. Ekonomisi iyiye gittiği ifade edilen Türkiye'nin geleceğinde neler olacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.