Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IMF'den destek açıklaması!

Türkiye'nin IMF'den destek aldığına yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklama geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IMF'den destek açıklaması!

Bugün IMF heyetinin Türkiye'nin talebi üzerinde ülkemize geleceği yönündeki iddiaların gündeme gelmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuya açıklık getirildi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin IMF'den destek isteyip istemediği konusu hakkında gerekli olan bilgilendirmeler yapıldı. Konu ile ilgili özellikle de Türkiye'de ekonomi anlamında yaşanan bazı sorunların ardından muhalefet tarafından Türkiye'nin net bir şekilde destek alacağına yönelik iddialar en çok konuşulanlar arasına girdi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından “IMF heyetinin Türkiye’nin talebiyle ülkeye geleceği” konusu ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada IMF'den Türkiye'nin destek istemediği konusu netlik kazanarak, kesin bir dille tüm iddialar yalanlandı. Tüm bunların yanı sıra ise bakanlık tarafından her ne kadar herhangi bir şekilde çağrı bulunmasa da IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyaretin gerçekleştirilebilme ihtimalinin de bulunduğu eklendi.