Hesaplarınızı kontrol edin! Ailelere 1.250 TL destek ödeniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan nakdi yardımlar arasında bulunan Aile Destek Paketi için son günlerde araştırmalar yoğunlaştı. Aile Destek paketi için Nisan ödemeleri yapıldı mı? Kimler bu sosyal yardımdan yararlanabilir?
Hesaplarınızı kontrol edin! Ailelere 1.250 TL destek ödeniyor!

Türkiye'de vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Sosyal yardım programları çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar devletten bu ödemeleri alabiliyorlar. Bu sosyal yardım programları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize ediliyor. Bu bakanlık tarafından yönetilen programlardan birisi de Aile Destek Paketi'dir. Aile Destek paketi kapsamında yapılacak Nisan ödemeleri yoğun bir şekilde araştırılıyor.

AİLE DESTEK PAKETİ NİSAN ÖDEMELERİ YATTI MI?

Her ay düzenli olarak ödenen Aile Destek Paketi ile alakalı olarak Nisan ödemeleri merak ediliyor. Aile Destek Paketi Nisan ödemeleri yattı mı? Aile Bakanlığı bu ödemelere dair henüz bir açıklama yapmadı. Ancak bu hafta bitmeden bu konuda bir açıklama yapılarak ödeme tarihinin ilan edilmesi bekleniyor. Nisan ayında bu ödemeleri almaya hak kazanan vatandaşların hesaplarına bu tutarlar birkaç gün içerisinde yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Paketi kapsamında yapılan ödemeler bazı kategorilere ayrılıyor. İhtiyaç sahipliğine göre bu ödemeler 850 TL'den başlıyor ve 1.250 TL'ye kadar çıkıyor. Çocuklu ailelere bu sosyal yardım ödemeleri daha fazla tutarlarda ödenirken ailede bulunan bireylerin sayısı azaldıkça ödeme tutarlarında da 850 TL'ye doğru azalma meydana gelebiliyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

İKİ AY SÜRESİ KALDI!

Aile Destek paketi yaşanan ekonomik bozulmadan dolayı devreye sokulan süreli bir sosyal yardım programıydı. Aylardır ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu ödemeler yapılıyor. 10. ay ödemesi de Nisan ayında yapılacak. Mayıs ve Haziran ayında da bu ödemeler yapıldıktan sonra bu sosyal yardım programı sona erecek. Şu ana kadar bu programdan yararlanmayanların en son Mayıs ayında başvuru yapmaları gerekiyor. Daha sonra sosyal yardım programı başvuruya kapatılacak.