HSBC dolar kuru tahminlerini değiştirdi! Haziran, Eylül ve yıl sonunda dolar kuru kaç TL olacak?

Dolar kuru ile alakalı olarak bir tahmin daha yapıldı. HSBC daha önce yapmış olduğu dolar kuru tahminini yükseltti. Dev bankaya göre dolar kuru kaç TL olacak?
HSBC dolar kuru tahminlerini değiştirdi! Haziran, Eylül ve yıl sonunda dolar kuru kaç TL olacak?

Yabancı finans kuruluşları dolar kuru ile alakalı olarak değerlendirmeler yapmaya devam ediyorlar. Bu değerlendirmelere göre dolar kurunun seçim sonrasında nasıl hareket edebileceğine dair senaryolar ortaya konuluyor. Ancak her türlü senaryoda dolar kurunda yükseliş olacağına dair beklenti son günlerde hakim olmaya başladı. Seçimi iktidar da kazansa, muhalefet de kazansa dolar kuru yükselecek tahminleri yapılıyor.

DOLAR KURU TAHMİNİ 24 TL’YE YÜKSELDİ!

HSBC CEEEMEA Bölgesi Kur Stratejisti Murat Toprak tarafından Türkiye ile alakalı bir rapor hazırlanarak bozulan temeller ve Türk lirasının aşırı değerlendiğine dair işaretlerin kurda bankanın daha önce öngördüğünden daha geniş bir düzeltmeye yol açabileceği belirtildi. Banka bu değerlendirmenin ardından yıl sonu dolar kuru beklentisini 21 TL'den 24 TL'ye yükseltti.

Raporda Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ekonomi ve para politikasında, Türk lirasının orta ve uzun vadeli görünümünde etkili olabilecek değişiklikler yaratabileceğine dikkat çekildi.

Türk lirasının döngüsel ve yapısal kırılganlıklarının ortada olduğunu dikkat çeken banka, daha önce hazırladıkları birçok raporda vurguladıkları gibi yüksek negatif faizin, yüksek cari açığın, düzenli sermaye akışlarının yaşanmamasının, düşük Döviz rezervlerinin ve liralaşma politikasının sürdürülebilirliğine ilişkin risklerin Türk lirası için öne çıkan zorluklar olduğunu belirtti.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ

HSBC tarafından dolar kuru ile alakalı olarak daha önce de tahminler yapılmıştı. 2023 yılının ikinci çeyreğinin sonu için 19,5 TL olarak açıklanan dolar kuru tahmini 20 TL’ye yükseltildi.

2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda dolar kuru tahmini daha önce 20 TL olarak açıklanmıştı. Bu rakam da yükseltilerek dolar kurunun Haziran sonunda 23 TL olacağının tahmin edildiği açıklandı.

2023 yıl sonu dolar kuru tahmini de HSBC tarafından açıklandı. Buna göre yıl sonunda dolar kuru 24 TL olacak. Dev banka daha önceki değerlendirmesinde dolar kurunun 2023 yıl sonunda 21 TL olacağının tahmin edildiğini duyurmuştu.