Hükümet dar gelirliye duyurdu! 3 çocuğa vergi indirimi ve uygun kredi yolda

Hükümet dar gelirli vatandaşlar için harekete geçti. Dar gelirli vatandaşlar için çalışmalarını başlatan hükümet, 3 çocuğa vergi indirimi ve uygun krediyi devreye alınacağını ifade etti.
Hükümet dar gelirliye duyurdu! 3 çocuğa vergi indirimi ve uygun kredi yolda

Hükümet dar gelirli vatandaşın elini rahatlatmak için birbirinden farklı adımlar atmaya devam ediyor. Hükümetin attığı adımlara bir yenisi daha eklenirken bu kez 3 çocuğa vergi indirimi ve uygun kredi desteği verileceği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma içinde olduğu öğrenildi. Bu çerçevede söz konusu çalışmalar dahilinde sosyal yardım kriterlerinin netleşeceği, hiçbir kurum tarafından esnetilemeyeceği ifade edildi.

DAR GELİRLİYE DEVLET DESTEĞİ

Bakanlıkların çalışma içinde oldukları öğrenilen yardım için hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi birçok konuda şartların belirleneceği ifade edildi.

hukumet-dar-gelirliye-duyurdu-3-cocuga-vergi-indirimi-ve-uygun-kredi-yol.jpg

Çalışma sonrasında yardıma muhtaç kişilerin yardım almasını engelleyen uygulamaların da önüne geçileceği ifade edilirken sosyal yardımda hakkaniyet gözetilecek, sosyal devlet anlayışının ön plana çıkacağı ifade edildi.

hukumet-dar-gelirliye-duyurdu-3-cocuga-vergi-indirimi-ve-uygun-kredi-yold.jpg

Hakkaniyetin sağlanması adına yardımların tek bir çatı altında toplanmasına karar verilirken emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu aileye vergi indirimi gibi ek destekler sağlanacak ve mevcut desteklerin oranı artırılacak. Üzerinde çalışılan konuların hayata geçmesi beklenirken bakanlıkların açıklama yapması bekleniyor.