IBAN numarası olanlar dikkat! Maliye Bakanlığı hapis ve para cezası kesecek

IBAN numarası olan milyonlarca kişiye yeni yasal uyarı yapıldı. Bunu yapan hesap sahipleri hem hapis hem de para cezası verileceği belirtildi.
IBAN numarası olanlar dikkat! Maliye Bakanlığı hapis ve para cezası kesecek

IBAN numarası olanlar dikkat! Maliye Bakanlığı hapis ve para cezası kesecek - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimler her geçen gün arttırılırken bir uyarı da IBAN numarası olan hesap sahiplerine uyarı yapıldı. Maliye müfettişleri denetimleri sıkılaştırdı bunu yapanlara büyük para cezası kesilecek.

Avukat Dr. Burak Aslanpınar yapmış olduğu açıklamasında banka hesabı olan kişilere yönelik uyarılarda bulunarak, bana hesabını bir başkasına kullandıranlara, arkadaşınının eşinin dostunun ricasını kırmayarak kendi hesabına para aktarılmasını kabul eden kişileri bekleyen tehlikelere karşı ikaz etti. IBAN hesabı olan kişiler aman dikkat...

IBAN HESABI OLANLAR DİKKAT! BUNU YAPANLARA PARA VE HAPİS CEZASI KESECEK...

Banka hesabını bir başkasına kullandıran kişileri uyaran Avukat Aslanpınar kişinin buna karşılıksız izin vermeyeceği beklentisi ile bu kişiye ilk olarak komisyon cezası kesileceğini dile getirerek

IBAN’ını kullandıran veya bir başka söyleniş şekliyle "Vergi idaresi, durumu Cumhuriyet savcılığına ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) da bildirebilir. Bu durumda, ‘banka nezdinde kendi adına ve başkası hesabına yazılı bildirim yapmadan hareket eden kimse için’ 6 aydan 1 yıla kadar hapis veya 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. (5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun-madde 15)" diyerek bu kişilere para ve hapis cezası kesileceğini söyledi.

Parayı gönderen kişinin de dolandırıcılık ve suça ortak olma suçlamaları ile de karşı karşıya kalacağı belirtilirken tüm vatandaşlara en yakın akrabalarına ve işverenlerine dahi banka hesabını kullandırmaması için uyarı yapıldı. Hapis ve para cezası hakkında banka sahipleri resmi olarak bir kere daha uyarılmış oldu.

Genel Yayın Yönetmeni