İlk arabasını alacaklara ÖTV'siz araç müjdesi! 5 sene satmama sözü verene sıfır ÖTV indirimi ve 2.el araç ithalatı kulisi

2.el araba piyasası son dakika gelişmeleri yaşarken Cumhurbaşkanı ikinci el araba açıklaması heyecan yaratmıştı. Araba fiyatları düşecek mi haber geldi!
İlk arabasını alacaklara ÖTV'siz araç müjdesi! 5 sene satmama sözü verene sıfır ÖTV indirimi ve 2.el araç ithalatı kulisi

İlk arabasını alacaklara ÖTV'siz araç müjdesi! 5 sene satmama sözü verene sıfır ÖTV indirimi ve 2.el araç ithalatı kulisi - 2019 yıl sonunda Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan gizemli hastalık bir anda tüm dünyaya yayılmış, 2020 senesinde Türkiye'de de ilk koronavirüs vakası ortaya çıkmıştı.

Pandemi tüm dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olurken büyük bir ekonomik yıkımı da beraberinde getirmiş, tüm dünyada enflasyon canavarı yeniden uyanmıştı. Enflasyonun en çok yükseldiği ülkelerden biri Türkiye olurken ülkemizde döviz kurunun da eş zamanlı yükselişi ile araç fiyatları rekor üzerine rekor kırmış, alt gelir grubundan sonra orta gelir grubu için de araç sahibi olmak hayal haline gelmişti.

SIFIR VE 2. EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER?

Pandemi döneminde otomobil fabrikalarının uzun süre kapalı kalması, uçuş yasakları ve sınır kapatmalar nedeni ile tedarik zincirinin bozulması, çip krizi gibi pek çok olumsuzluk üst üste gelmiş bu da stok sorunu yaşanmasına neden olmuştu. Araçlara olan talebin artması, üretimin de azalması ile sıfır araç fiyatları rekor üzerine rekor kırarken araç piyasasında eski normale dönüş bir türlü yaşanmamıştı.

erdogan-arac-fiyatlari.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI AÇIKLAMASI! 2.EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sıfır ve ikinci el araçlarda oluşan balonu da yakından takip ediyoruz. Ekonomik koşullardan ziyade aç gözlülükten kaynaklanan bu durumun üzerine gideceğiz. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecek. Milletin canını yakanlardan mutlaka hesap soracağız" diyerek müdahale sinyali vermişti. Yapılan müdahaleler ile fiyatlarda düşüş yaşanmaya başlanırken 2.el araç ithalatı ve şartlı ÖTV indirimi yeniden gündeme taşındı.

hait-bolkan.jpg

İKİNCİ EL ARAÇ İTHALATI NE ZAMAN GELECEK, YURTDIŞINDAN AVRUPADAN 2. EL ARABA GELECEK Mİ?

Otomotiv gazetecisi Halit Bolkan kulis haberlerini aktarırken 2.el araç ithalatı için duyumlar aldığını ifade etti. İlk arabasını alana 5 sene satmama şartı ile ÖTV'siz araç beklentisi ile bu şartlarla Avrupa'dan ikinci el araç ithalatı müjdesi beklenirken stok sorununun kalmaması ile fiyatların düşmesi ve stokçuluk yapan kişilerin panikle ellerindeki araçları satışa sokması durumunda Türkiye'de araç fiyatlarının eski normale dönüş yapacağı belirtiliyor.