İnternetten araç sigortası yaptıracaklar dikkat! Dolandırılmak istemiyorsanız bunlara dikkat edin

Polis internet üzerinden yaptırılan araç sigortalarında vatandaşı uyardı. Güvenli sigorta şirketlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
İnternetten araç sigortası yaptıracaklar dikkat! Dolandırılmak istemiyorsanız bunlara dikkat edin

İnternetten araç sigortası yaptıracaklar dikkat! Dolandırılmak istemiyorsanız bunlara dikkat edin: Dolandırıcılar her yolu denemeye devam ediyor. Bu kez de araç sigortası yaptıran vatandaşları dolandırmak için yeni bir sistem geliştirdiler.

İnternet üzerinden araç sigortası yaptıran vatandaşları dolandıranlar Eskişehir merkezli toplamda 4 ilde bir internet sitesi kurdular. Buna göre kurulan bu site üzerinden araç sigortası yaptırmak isteyen vatandaşları farklı şehirlerdeki 1288 kişiyi dolandırdılar. Toplamda 5 milyon TL para kazanan dolandırıcılar edilen şikayetler doğrultusunda tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı.

İNTERNET ÜZERİNDEN ARAÇ SİGORTASI YAPTIRANLAR DİKKAT

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirlenen sahte araç sigorta siteleri Eskişehir'in yanında İzmir, İstanbul ve Sakarya gibi şehirlerde de bulunduğunu tespit etti. Bu siteler sahte araç sigortası yaparak insanları dolandırdı. 75 ilde toplamda 1288 kişiyi dolandırmayı başaran bu sahte sitelere karşı ise Polis vatandaşı uyardı.

İnternet üzerinden yapılacak olan araç sigortalarında mutlaka güvenilir sitelerin tercih edilmesini söyleyen Polis Teşkilatı sigorta ücreti düşük olduğu için tercih edilen bu güvenilir olmayan sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yaşanan bu olayın ardından Polis memurlarının yapmış olduğu eş zamanlı operasyonlarda Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Sakarya gibi illerde 6'sı kadın 24 şüpheli yakalandı ve ardından gözaltına alındı. Söz konusu şüphelilerin 50 site üzerinden toplamda 1288 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.