İŞKUR başvuru yapan o kişilere ayda 4 bin 471 TL ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklanma ile birlikte İŞKUR tarafından işe başlama yardımı yapılacağı ifade edildi.
İŞKUR başvuru yapan o kişilere ayda 4 bin 471 TL ödeme yapacak!

Dar gelirli vatandaşlar için yaptığı destek ödemeleri ile gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı son duyuru ile birlikte 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik ödeme yapılacağı öğrenildi. Destek ödemesi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ödeme tutarları ve başvuru detayları açıklandı.

BAKANLIK 4 BİN 471 TL ÖDEME YAPACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte İŞKUR tarafından işe başlama yardımı kapsamında

Yardım Türü = AİLE

Yardım Programı = İşe Başlama Yardımı

Kapsamı = 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik nakdi yardımlardır.

Başvuran = İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar faydalanabilmektedir.

Kimler Faydalanabilir = Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde faydalanabilmektedir.

Evrak = Kimlik Belgesi

Tutar = Brüt asgari ücretin 1/3’ ne karşılık gelen tutar. Aynı yıl içerisinde bir defa yararlanılabilir. (2023 yılı için 4.471,50 TL)

Ödeme Dönemi = Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden vatandaşların başvuru işlemlerini kolay bir şekilde tamamlayabilecekleri öğrenildi.