İzmir'de ekmeğe zam kararı! 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak

Ülkede zam haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir'de 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL'ye yükseldi.
İzmir'de ekmeğe zam kararı! 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO), ekmeğe zam haberi ile İzmirli vatandaşları üzdü. İzmir'de 9 TL olan 220 gram ekmeğe zam geldi.

Vatandaşlar, ekonomik sebeplerden dolayı büyük zorluk yaşadığını belirtirken, İzmirlileri üzecek bir haber geldi. İzmir'de ekmek fiyatları güncellendi. Yeni yapılan bu güncelleme ile ekmeğe zam gelmiş oldu. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi, haziran ayı olağan toplantısında İzmir’de ekmeğe zam kararı aldı. İzmir Ticaret Odası, yapılan oylama sonucunda ekmek fiyatlarının arttığını açıkladı. Ekmek fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle isyan eden vatandaşlar, ekmeğe zam fiyatına tepkili.

haber-ankara-1280720-82.jpg

EKMEK ZAMMI HANGİ TARİHTEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK?

İzmir’de 9 TL olan 220 gram ekmeğe zam yapıldı. 200 gram ekmeğin fiyatı 10 lira oldu. Ekmeğe gelen bu zammın hangi tarihten itibaren geçerli olacağı merak ediliyor. İzmir'e gelen ekmek zammı 1 Temmuz itibarıyla fırınlarda geçerli olacak.

31 Ocak 2024 tarihinde İzmir’de 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira olmuştu. Son olarak ekmeğin gramı 220 gramdan 200 grama düştü, fiyatı ise 9 TL’den 10 TL’ye yükseldi. Vatandaş ise gelen zamlar karşısında gittikçe daha da zorlandığını ifade ediyor.