Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi, kira artış oranı belli oldu mu?

Kira artış sınırının kaldırılması ile ilgili olarak yapılan açıklamalar gündemde yer alırken yüzde 25 zam sınırına dair merak edilenler sorgulanıyor.
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi, kira artış oranı belli oldu mu?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini açıklamış, devam etmesi için bir sebep görmediğini belirtmişti.

Kira artış oranı son durum. Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Temmuz 2024'e kadar uzatılan kira artışında zam sınırı ile ilgili aramalar hız kazanırken konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu.

KONUT KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR, ZAM GELECEK Mİ?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından haziran ayı kira artış oranı belli oldu. Kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok'' dedi.

ekran-goruntusu-2024-06-29-114342.png

Açıklamasına devam eden Bakan Şimşek, ''Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yeni kira artış oranı da belli olacak. Enflasyon rakamları 3 Temmuz tarihinde ilan edilecek.