KKM'den çıkış sürüyor! KKM birikimi 29 milyar TL azaldı

Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya alınan Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkış devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre KKM'den çıkış devam ederken birikimlerde 29 milyar lira azaldı.
KKM'den çıkış sürüyor! KKM birikimi 29 milyar TL azaldı

Kur Korumalı Mevduat (KKM) tasarruf sahiplerini Türk Lirası'nın (TL) döviz kuru karşısındaki değer kaybından korumak amacıyla 2021 Aralık ayında hayata geçirilen bir sistem olarak duyurulmuştu. KKM sisteminde yatırımcıların TL mevduatlarını döviz kuruna sabitleyerek kurdaki oynaklıktan etkilenmeden tasarruflarını koruma imkanı sunulurken bu durum bir süre sonra devletin kasasına eksi yazmaya başladı.

Bu uygulamanın Türkiye ekonomisine getirdiği yükler nedeniyle Ocak 2024 itibarıyla yeni KKM hesabı açılması durduruldu ve var olan hesaplara da vade sonunda yenileme hakkı tanınmadı. KKM'den çıkış devam ederken Kur Korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş sınırlı da olsa sürüyor.

KKM'DE BİRİKİM 29 MİLYAR TL AZALDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 98 milyar TL'den 2 trilyon 68,6 milyar TL'ye geriledi.

kkmden-cikis-suruyor-kkm-birikimi-29-milyar-tl-azaldi.webp

KKM'deki birikim de 29 milyar TL azalmış oldu. KKM'den çıkış devam ederken yayımlanan bültenlerle birikimlerdeki düşüş de öğrenilebiliyor. BDDK tarafından yayımlanan bültenlerle haftalık olarak KKM bilançosu paylaşılıyor.