Konut kredisi geri ödemelerinde faiz ve taksit tutarı ne kadar oldu?

Konut kredilerinin geri ödemeleri ile ilgili detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Konut kredisi faizlerinin artış göstermesi ile beraber kredi geri ödemelerinin son durumu merak edildi.
Konut kredisi geri ödemelerinde faiz ve taksit tutarı ne kadar oldu?

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi ile ilgili detaylara ulaşmak istiyor. Konut kredisi çekmek isteyenler faizlerle ilgili güncel bilgi sahibi olmak isterken ''Konut kredilerinde son durum nedir, faiz oranları ne kadar?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Konut kredisi faiz oranları hakkında araştırmalar yapılmaya devam ederken ortalama faiz oranlarını derledik.

Konut sahibi olma hayali, son dönemdeki kredi faiz oranlarındaki artışlar nedeniyle giderek zorlaşmaya başladı. Dar ve orta gelirliler için konut satın almak adeta hayal olurken konut kredisi kullanarak ev almak isteyenler, faiz oranları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

KONUT KREDİSİ ÖDEMELERİNDE SON DURUM NEDİR, FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Kredi faizlerinde yaşanan değişiklikler nedeniyle aylık ödeme miktarlarında yaşanan dalgalanmalarda yakından takip ediliyor. 1 milyon TL tutarında bir konut kredisi kullanıldığında geri ödeme miktarları 5 milyon lira bandına tırmanırken piyasadaki en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 3,5 olarak belirlendi.

konut-kredisi-geri-odemelerinde-son-durum-nedir.png

Bu oranla 1 milyon TL tutarında bir konut kredisi çekildiğinde, aylık taksitler 30 bin lira bandını aşarken kredinin toplam geri ödeme tutarı ise 4 milyon lirayı buluyor. Dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak bir hayli zorlaşırken piyasadaki güncel faiz, taksit ve geri ödeme seçenekleri de şöyle;

ekran-goruntusu-2024-06-21-163735.png

Söz konusu oranlar çekilen kredi tutarı ve bankaya göre değişiklik gösteriyor.