Kredi kartları için yeni düzenlemeler yolda!

Nakit ihtiyacı artan vatandaşların imdadına yetişen kredi kartları ile ilgili olarak bir takım düzenlemelere gidilirken yeni düzenlemelerin de yolda olduğu ifade edildi.
Kredi kartları için yeni düzenlemeler yolda!

Kredi kartları ile ilgili olarak yapılan düzenlemeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kredi kartı kullanımı giderek artarken bu durumun önüne geçmek üzere bir dizi önlem alınmıştı. Alınan önlemler arasında taksit kararı dikkati çekerken yeni düzenlemelerin de gündemde olduğu ifade edildi.

Kredi kartlarından yapılan harcamalarda patlama yaşandığı ifade edilirken Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) verilerine göre mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 artarak 1,3 trilyon TL'ye yükseldi. Açıklanan verinin ardından yeni düzenlemenin yolda olduğu ifade edildi.

KREDİ KARTI HARCAMALARINA YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Kredi kartı kullanımını azaltmak için limit ve taksit sayılarını azaltmaya yönelik adımların atılması beklenirken toplam kart adedi de 410 milyona yaklaştı.

kredi-kartlari-icin-yeni-duzenlemeler-yolda.jpg

Kredi kartlarına olan rağbetin artması üzerine ekonomi yönetiminin kredi kartı harcamalarını kısıtlayıcı adımlar atmak üzere çalışmalarına başladığı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı limitlerine yönelik bir düzenleme yapacağı konuşuluyor. Bu kapsamda müşterilerin aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasında limit belirlenmesi bekleniyor.