Kuyumcular kuşu Kapalı Çarşı'dan uçurdu! Gram altının 5 bin TL olacağı tarih belli oldu

Altın fiyatlarında İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim nedeniyle yükseliş tüm hızı ile devam ederken kuyumculardan yeni gram altın tahmini geldi.
Kuyumcular kuşu Kapalı Çarşı'dan uçurdu! Gram altının 5 bin TL olacağı tarih belli oldu

Kuyumcular kuşu Kapalı Çarşı'dan uçurdu! Gram altının 5 bin TL olacağı tarih belli oldu - Kuyumcuların gram altın tahmini için beklenen fiyat tahmini açıklandı. İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim tüm hızı ile devam ederken jeopolitik riskler güvenli liman altının fiyatında da yükselişe neden olmuştu.

İsrail'in Hamas lideri Haniye'yi İran'da düzenlenen suikastte öldürmesinin ardından atılan savaş çığlıkları gerileme ve bu da altında yükselişe neden olmuştu. Altın fiyatlarında peş peşe yaşanan rekorlar yerini sert bir düşüşe bırakırken fiyatta yaşanan dalgalanma hem elinde altını olanları hem de altın almak isteyenleri etkilemişti. Altın fiyatalrı için yeni fiyat tahmini açıklandı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM ALTININ FİYATI VE ÇEYREK ALTIN FİYATI TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL?

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın altın fiyatları hakkında yeni tahminlerini açıkladı. Altın fiyatları hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Yakın gram altın fiyatının 5 bin liraya kadar yükseleceğin söyledi. Yakın, Nadir Metal Rafineri'nin kurucusu Nadir Tütüncü'nün öngörülerini paylaşarak gram altında yükselişin devam edeceğini ifade etti.

Tütüncü, “Altın fiyatları 250 dolar/ons iken rahmetli Nadir amca 500 olacağını söyledi. Biz olur mu derken oldu. 500 iken bin olacak dedi, oldu. Bin iken 2 bin olacak dedi. O da oldu. 2 binler konuşulurken; göreceksiniz bir zaman gelecek 5 bin dolar olacak, dedi. Ömrü yetmedi ama bu sene başında 2 bin 500'lere doğru yükseldi.Bence de bu olacak. Çünkü altın dünyada arzı sınırlı talebi ise her dönem yüksek olan bir metal"dedi.

altin-fiyatlari.jpg

Gümüş fiyatı içinde tahminde bulunan Tütüncü gümüşün altına göre çok ucuz kaldığını ifade ederken gümüş fiyatı için 50 dolar seviyesini açıkladı. Uluslararası piyasada ons altın fiyatı 2 bin 460 dolar seviyesini görürken iç piyasada ise gram altının fiyatı 2 bin 667 TL oldu. Çeyrek altının fyatı da yükselişten destek alarak 4 bin 423 liraya çıktı.

NOT: Burada yer alan ifadeler ismi geçen kişilerin tahminlerinden derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Genel Yayın Yönetmeni