Maliye Bakanlığı 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için yıl yıl taksit tablosunu yayınladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yeni Evim kampanyası kapsamında verilecek olan 1 Milyon TL konut kredisi için örnek ödeme tablosunu yayınladı. 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için vatandaşlar ne kadar taksit ödeyecekler?
Maliye Bakanlığı 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için yıl yıl taksit tablosunu yayınladı!

Türkiye’de orta gelir grubu vatandaşların ev sahibi olmaları için yeni bir kampanya başlatıldı. Bu kapsamda vatandaşlara belirli koşullarda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları üzerinden ucuz konut kredisi verilecek. Bu konut kredisinin azami vade süresi 180 ay olacak. Çekilecek kredi tutarına göre uygulanacak olan faiz aylık 0,69’dan başlayıp en fazla aylık 0,99 olabilecek.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yaparak 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda vatandaşların ne kadar taksit ödemeyeceklerine dair örnek taksit tablosunu kamuoyuna ilan etti. Buna göre değeri 1 Milyon 110 Bin TL olan bir konutun satın alınmak istenmesi durumunda vatandaşların önce yüzde 10’Luk asgari ödeme tutarı olan 110 Bin TL’yi peşin ödemeleri gerekecek. Ardından kalan 1 Milyon TL için de konut kredisi çekilebilecek.

180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda bu kredinin maliyet hesaplaması aylık 0,69 faizle yapılacak. Yapılan hesaplamaya göre vatandaşlar ilk 1 yıl 4.410 TL, 2. yıl 5.400 TL ve 3. yıl 6.480 TL taksit ödeyecekler. Bu ilk 3 yıl boyunca vatandaşlara çeşitli tutarlarda taksit desteği verilecek. Alınan taksit desteği ise 15 yıllık vade sona ermeden geri ödenecek.

Konut kredisinin 4. yılında ise taksit tutarı 9.719 TL’ye çıkacak. 8. yılın başına kadar bu taksit ödemesi yapılacak. 8. yıldan itibaren ise taksitlerin tutarı vade sonuna kadar 11.896 TL olarak sabit kalacak. Şu anda 15 Bin TL aylık hane geliri olan vatandaşlar bu krediyi çekebilecekler.

Maliye Bakanlığı 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için yıl yıl taksit tablosunu yayınladı!

KREDİ TUTARI ARTTIKÇA FAİZ DE YÜKSELİYOR

Yeni Evim kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredilerinde kredi miktarı arttıkça faiz de yükselecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasındaki kredi tutarları için aylık 0,79 oranında faiz uygulanacak. Vatandaşın 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasındaki tutarlarda konut kredisi almak istemesi halinde ise uygulanacak olan aylık faiz yüzde 0,99 olacak.