Mayıs ayında dolar kuru bu fiyata yükselecek! Ünlü ekonomistten dolar fiyat tahmini!

Dolar kurunun ne kadar olacağı sürekli merak konusu olurken seçim sonrası senaryo da araştırılıyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut seçim sonrasında dolar kurunun kaç TL’ye yükseleceğini açıkladı.
Mayıs ayında dolar kuru bu fiyata yükselecek! Ünlü ekonomistten dolar fiyat tahmini!

Dolar kuru ile alakalı olarak sık sık fiyat tahminleri yapılmaya başlandı. Bu fiyat tahminlerinde dolar kurunun 30 TL, 40 TL olacağı şeklinde değerlendirmeler de yapılırken seçim sonrasında olabilecek gelişmeler tam anlamıyla bilinmezlik içeriyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut mevcut iktidarın değişmesi durumunda dolar kurunda olabilecekleri değerlendirdi.

FAİZ ŞOKU YAŞANACAK!

Dolar kurunun çok önemli bir faiz şoku yaşayacağını söyleyen Evren Devrim Zelyut, “Dolar kurunun 19 TL’yi aşmasının ardından kurun çok sıkıntılı yerlere çıkacağı belirtilerek fiyat tahminleri havalarda uçuşmaya başlandı. Evet dolar kurunda bir sıkıntı var. Buradan terse gelmemek gerekiyor. Dolarda bir faiz şoku yaşanacak. Faiz sopası doların başına indiği zaman telaşla yüksek fiyatlardan dolar almayın.” dedi.

DOLAR KURU 30-40 TL OLMAZ!

Dolar kuru hakkında yorum yapmayı sürdüren Evren Devrim Zelyut, “Dolar kurunun kısa vadede düşeceği şeklinde bir iddiamız yok. Ancak öyle 30 TL olacak, 40 TL’ye kaçacak demenin de anlamı yok. Sadece dış ticaret açığına bakarak dolar kuru hesabı yapamazsınız. Bundan dolayı yanılıyorlar. 2002 yılında 94 milyon dönüm buğday ekili arazi varmış 68 milyon dönüme düşmüş. 1 milyona yakın kayıtlı çiftçi varmış 500 binin altına düşmüş. Sizin tarım üretiminiz düştüğü için dolar kurunuz yükseliyor. Ekonomiye bu şekilde yaklaşmalısınız.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM SONRASI DOLAR KURU NE KADAR OLUR?

Seçim sonrasını değerlendiren Evren Devrim Zelyut, “İktidarın Mayıs ayında değiştiğini düşünelim hemen o hafta Merkez Bankası faiz artıracak ve dolar kuru faiz şoku ile sarsılacak. Ardından yabancı sermayeye güven veren bir ekonomi iklimi meydana çıkmaya başlayacak. Körfez ve Rus baskısı altındaki dolar kurundan bu baskının kalkması kuru yükseltecektir. Ancak o zaman batı sermayesi ise dengeleme sağlanacaktır. Dolar kuru en fazla 22 TL, 23 TL, 24 TL seviyelerini görür. Daha yukarıya yükselen bir dolar kuru görülmeyecektir. Sonrasında ise ekonomi yönetiminin performansı belirleyici olacaktır.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.