Memur maaş zammı hesapları değişiyor! Maaşlara ek zam ve refah payı artışı geliyor!

Memur maaş zammı ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında memurların maaşlarına yapılacak olan zamda hesaplamaların değişeceği bildirildi.
Memur maaş zammı hesapları değişiyor! Maaşlara ek zam ve refah payı artışı geliyor!

Türkiye’de milyonlarca memur Ocak ayında maaşlarına yapılacak olan zamma odaklanmış durumdalar. Geçim sıkıntısı yaşayan memurlar maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merakla beklerken bu konuda önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı. Memurlara yapılacak olan zamda tüm hesaplamaları değiştirecek bu gelişme ile beraber hem ek zam hem de refah payı zammı gündeme gelecek. Bu konuda resmi adımların atılması için hazırlık yapıldığı bildirildi.

MEMUR MAAŞ ZAMMI GÜNCEL HESAPLAMA!

Memurların maaşlarına yapılacak olan zammın nasıl hesaplanacağı bir sistem ile belirleniyor. Ocak ayında memurların maaşlarına yüzde 8 oranında toplu sözleşmeden kaynaklanan maaş zammı eklenecek. Bunun üzerine de son 6 aylık enflasyona göre bir de enflasyon farkı eklenecek. Şu anda kesinleşen zam oranı yüzde 15,11 oldu. Aralık ayı enflasyonun da bu hesaplamaya eklenmesi ile memurlara yüzde 18 civarında resmi bir uygulanacağı tahmin ediliyor.

CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRECEK!

Memur maaşlarına yapılacak zamma dair yeni gelişmeyi Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıkladı. Memur maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini açıklayan Önder Kahveci yapılacak olan memur maaş zammının yetersiz kalacağını söyledi. Bunun için memurlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hem ek zam hem de refah payı zammı talep edecekler. Geçtiğimiz yıl bu şekilde memur maaşlarına yüzde 2,5 oranında ek zam eklenmişti. Bu yıl da memurlar yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarına ek zam uygulanmasını isteyecekler ve bu talebin kabul görmesi yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor.

MEMURLARA NE KADAR EK ZAM VERİLİR?

Memur maaşlarına ek zam verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seçim yılı olması nedeniyle memurların bu taleplerinin kabul edilmesi bekleniyor. Ancak uygulanacak ek zam oranının yüzde kaç olacağı bilinmiyor. Memurlar ek zam olarak yüzde 5, refah payı zammı olarak da yüzde 5 oranlarında maaş zammı talep ediyorlar. Bunun kabul edilmesi durumunda memur maaş zamları yaklaşık olarak yüzde 18 üzerine eklenecek yüzde 10 zam ile yüzde 28’i bulabilecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLUR?

Memur maaşlarına toplamda yüzde 28 zam uygulanması durumunda memur maaş zammı hesaplamaları yapıldı. Buna göre en düşük memur maaşı yapılacak olan zamla beraber 11.654 TL seviyesine yükselecek. Nihai zam kararı ise Ocak ayında belli olacak.