Memur ve emekli maaşlarına ek zam iddiası! Zam oranı ve tarihi kulislerde açıklandı!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zammın ardından şimdi de ek zam iddiaları konuşulmaya başlandı. Tarih verilerek maaşlara ek zam yapılacağı iddia edildi.
Memur ve emekli maaşlarına ek zam iddiası! Zam oranı ve tarihi kulislerde açıklandı!

Türkiye’de memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan yılbaşı zammı aylarca merakla beklenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde önce yüzde 25 zam açıklamış bir gün sonra ise bir açıklama yaparak tüm maaşlarda yüzde 30 zam yapma kararı aldıklarını duyurmuştu. Yapılan bu zam çok sayıda vatandaşı memnun etmemişti. Asgari ücrete yapılan yüzde 54’lük zammı örnek gösteren memurlar ve emekliler enflasyon karşısında ezildiklerini belirtiler. Ancak hükümetin memur ve emekli maaş zamları ile alakalı olarak gizli bir ajandası olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

EK ZAM YAPILACAK!

Kamuoyunda konuşulmaya başlanan iddialara göre hem memurlara hem de emeklilere ek zam planlaması yapılıyor. Normal koşullarda memurların ve emeklilerin maaş zamları Temmuz ayında belli olacak. Ancak o arada seçim olacağı için bir ek zam iddiasında bulunuldu. Hem AK Parti kurmayları hem de bazı ekonomistler bu konuda bazı iddialarda bulunurken memurlara ve emeklilere ek zam yapılmadan seçime gidilmeyeceği konuşuluyor.

YÜZDE 15 ZAM KARARI ALINACAK!

Seçim öncesinde memurların ve emeklilerin memnun edilebilmeleri amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir ek zam kararı alınıp kamuoyu ile paylaşılacak. İddialara göre memurların ve emeklilerin maaşlarına yüzde 15 ek zam uygulanacak. Bu da hem memur hem de emekli maaşlarını önemli ölçüde yükseltmiş olacak. 6.000 TL maaş alan bir emeklinin maaşı 6.900 TL’ye, 15 Bin TL maaş alan bir memurun maaşı da 18 Bin TL’ye çıkacak. En düşük emekli maaşına da yüzde 15’ten fazla zam yapılarak yeniden belirlenecek.

EK ZAM HANGİ AY YAPILACAK?

Memurlara ve emeklilere yapılacak olan ek zam ile alakalı olarak tarih de merak konusu oluyor. Bu konuda net tarih şimdilik verilemiyor. Ancak seçim tarihine göre maaşlara zam yapılacak ay da değişebilecek. Seçimler ya Mayıs ya da Haziran ayında yapılacak. Eğer Mayıs ayında seçim yapılmasın adair karar alınırsa memurlara ve emeklilere ek zam kararı Mart ayında açıklanacak. Seçimlerin normal takviminde yani Haziran ayında yapılması kararlaştırılırsa o zaman da memur ve emekli ek maaş zammı Nisan ayında açıklanacak.