Memura ve emekliye düzeltme zammı yapılacak! Ünlü ekonomist tarih verip açıkladı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer memurlara ve emeklilere yapılan yapılan yüzde 30 oranındaki zammı değerlendirerek çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Tüm maaşlara ek zam verileceğini iddia eden Selçuk Geçer bunun için tarih de verdi.
Memura ve emekliye düzeltme zammı yapılacak! Ünlü ekonomist tarih verip açıkladı!

Türkiye’de milyonların beklediği memur ve emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yüzde 25 olarak duyurduğu maaş zamlarını bir gün sonra yüzde 30’a çıkarıldığını kamuoyuna ilan etti. Maaşlara yapılacak olan yüzde 30 oranındaki zammı ise ünlü ekonomist Selçuk Geçer yorumlayarak çok önemli bir iddiayı ortaya koydu.

GERÇEK ENFLASYON AÇIKLANMADI!

Enflasyon rakamlarına dikkat çeken Selçuk Geçer, “TÜİK tarafından enflasyon yüzde 64 olarak açıklandı. Bunun gerçek enflasyon olmadığını biliyoruz. Bizim bu rakamın gerçek olmadığını ispat etme imkanımız da yok. 1 ay içerisinde enflasyonda 20 puanlık düşüş oldu. Bu düşüş olmasaydı enflasyon farkı yüzde 35 olacaktı.

YÜZDE 30’LUK ZAM DEĞİŞMELİ

Yüzde 35’lik bir hayta pahalılığı getirildiği biliniyor. Onun üzerine ek zam yapılması gerekecekti. Yani memura ve emekliye yüzde 45 zam verilmesi gerekiyordu. Yapılan yüzde 30’luk zam esasında yüzde 15 fakirleşmek anlamına geliyor. Acilen bu yüzde 30’luk zammın değişmesi gerekiyor ama bunu yaparlar mı bilemiyorum.

YÜZDE 60 ZAM YAPILIRSA ENFLASYONA KARŞI KORUNULABİLİR

Önce yüzde 25 zamla insanları fakirleştirmek istediler yüzde 30’a çıkardıklarında değişen bir durum olmadı. Yüzde 45 zam yapılsa bile yeterli değil. En az yüzde 60 zam yapılmalı ki memur ve emekli piyasada zamlara karşı kendilerini koruyabilsinler. Bu şekilde ancak kafa kafaya gelinebilir. Enflasyonun üstü olacak bir zamdan bahsetmiyorum.” dedi.

MEMURA EMEKLİYE DÜZELTME ZAMMI YAPACAKLAR!

Maaş zamlarına dair yeni bir iddiasını ortaya koyan Selçuk Geçer, “Nisan ayında erken seçim olacak diyorlar. Eğer bu karar alınırsa Mart ayı gibi veya daha erken Şubat ayında yüzde 35 ile yüzde 40 seviyelerinde belki de yüzde 50 oranında yeni bir emekli ve memur zammı göreceğiz. Maaşlara düzeltme zammı yapacaklar. Seçim olmasa şu anda verdikleri zammı bile vermezlerdi. İnsanlar fakirleşmeye devam eder alım gücü iyice yerlerde sürünürdü.