Merkez Bankası Başkanı'ndan asgari ücrete son dakika 2. ara zam açıklaması!

Asgari ücrete ara zam beklentisi her geçen gün artarken asgari ücret 2 zam açıklaması Merkez Bankası Başkanı tarafından yapıldı. Asgari ücrete Ağustos zammı gelecek mi?
Merkez Bankası Başkanı'ndan asgari ücrete son dakika 2. ara zam açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücrete ara zam konusunda son dakika açıklamasında bulundu. Hatırlanacağı üzere Karahan daha önce yapmış olduğu açıklamasında asgari ücrete yapılacak olan ara zammın enflayona neden olacağını ve bu nedenle ara zammın olumsuz etki yaratacağını söyleyerek tepkilere neden olmuştu.

Gelen tepkilerden sonra Fatih Karahan asgari ücrete zam konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Başkan Karahan, Merkez Bankası tarafından yılın 3. enflasyon raporu sunumu gerçekleştirilirken sunum sonunda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücrete ara zam konusunda yeni açıklama geldi...

ASGARİ ÜCRETE 2. ARA ZAM OLACAK MI, ASGARİ ÜCRET ZAMMI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Asgari ücrete ara zam konusunda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yapmış olduğu açıklamasında “Asgari ücret zammı hususunda biz karar verici bir kurum değiliz. Hatta tavsiye verebilecek yasal yetkiye sahip kurum da değiliz. Biz sadece tahminlerimizi oluştururken bazı varsayımlarda bulunuruz. Bu varsayımlarda bulunurken de yetkililerin açıklamalarını dikkate alırız. Biz sadece şeffaflık adına bu kamuoyu ile paylaştık. Yoksa asgari ücrete zam yapılsın veya zam yapılmasın demek bizim işimiz değil.” diyerek kendilerinin konu hakkında yetkisi olmadığını ifade etti.

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle asgari ücret maaşı erimeye devam ederken zamlı rakamlar asgari ücretlinin geçim derdini daha da arttırmıştı. Asgari ücretle ay sonunu getirmekte her geçen gün biraz daha zorlanırken asgari ücrete ara zam talebi her geçen gün biraz daha güçleniyor. Bazı kulis bilgilerinde asgari ücrete Eylül ayında kısmi zam gelebileceği belirtilirken ara zam olmaması durumunda asgari ücretli zam için 1 Ocak 2025 tarihini bekleyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ise Aralık ayında yapılacak.

Genel Yayın Yönetmeni