Merkez Bankası Temmuz 2024 politika faiz kararı açıklandı

TCMB, yılın yedinci faiz kararı için toplantı düzenledi. Temmuz ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu. Faiz kararı ile para piyasaları yeniden şekillenirken vatandaşlar TCMB'nin temmuz ayı faiz kararını merak ederek araştırmalarına başladı.
Merkez Bankası Temmuz 2024 politika faiz kararı açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklanan para piyasaları nefeslerini tuttu. Döviz ve altın kuru gibi para piyasalarında yaşanan hareketlilik devam ederken piyasa takipçilerinin bekleyişi an itibariyle sonlandı. Yılın yedinci faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi.

Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı temmuz ayı için merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de gündemde yer aldı. Merkez Bankası'nın faiz kararı için gözler PPK toplantısının sonucuna çevrilirken TCMB Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen toplantının detayları son dakika belli oldu.

TEMMUZ 2024 TCMB PPK FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB PPK toplantısı sona ererken temmuz ayı faiz kararı son dakika olarak duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Temmuz 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 23 Temmuz Salı günü itibariyle sonuçlandı. TCMB, 24 Temmuz Salı 2024 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Fatih Karahan başkanlığında toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile saat 14.00'de kamuoyuna duyurdu.

Haziran ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yaptığı toplantısında faizi yeniden yüzde 50 seviyesinde sabit tutmaya karar verdi.

screenshot-8.jpg

TCMB tarafından alınan mayıs ayı faiz kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ''Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.