Merkez Bankası'ndan kredi kartı olanlara yeni kısıtlama! İki yasak kararı açıklandı

Merkez Bankası kredi kartlarına yeni yasak ve sınırlandırma getirmeye devam ederken bu kararlara iki tanesi daha ekendi.
Merkez Bankası'ndan kredi kartı olanlara yeni kısıtlama! İki yasak kararı açıklandı

Merkez Bankası'ndan kredi kartı olanlara yeni kısıtlama! İki yasak kararı açıklandı - Merkez Bankası tarafından parasal sıkılaşma politikası kapsamında yeni tedbir kararları peş peşe açıklanmaya devam ederken bunlardan ikisi de kredi kartı sahiplerine yönelik olarak açıklandı. Son dönemde kredi kartı sahiplerinin harcamalarının büyük bir hızla artması üzerine Merkez Bankası bu alanda yeni kısıtlamalara gitme kararı aldı.

KREDİ KARTI SAHİPLERİNE YASAK KARARI AÇIKLANDI, YENİ KISITLAMA GETİRİLDİ!

Kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş sonrasında pek çok kişi kredi çekmek yerine kredi kartından taksitli nakit avans çekmeyi tercih etmeye başlamışlardı. Son dönemde kredi kartından çekilen taksitli nakit avans miktarı rekor üzerine rekor karırken Merkez Bankası tarafından bankalara talimat verildi.

Merkez Bankası tarafından bankalara verilen talimat üzerine kredi kartına taksitli nakit avansta taksit sınırı 3'e çekildi. Bankalar en fazla 3 taksit yapabilecekler. Buna ek olarak nakit avans işlemlerinde sınır da düşürüldü. Bundan sonra nakit avans işlemlerinde bankalar artık yüzde 25 sınırını uygulayacaklar. Yani kredi kartı limiti 10 bin TL olan bir kişi en fazla 2 bin 500 TL nakit avans çekebilecek. Kredi kartında bir sonraki beklenen düzenleme ise taksit düzenlemesi olarak öne çıktı. Kredi kartıyla alışverişte taksit yasaklarının gelmesi bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni