Merkez Bankası'ndan kritik karar! Döviz satışları durduruldu

Bugün Merkez Bankası tarafından açıklanan kritik karar sonucunda kuru baskılamak amacı ile döviz satışlarının yapılmayacağı ifade edildi.
Merkez Bankası'ndan kritik karar! Döviz satışları durduruldu

Haziran ayında Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararının ardından döviz kurunda yaşanan hareketlilik gündem olmuştu. Yapılan açıklamalara göre aniden yükselişe geçen dolar ve euro hakkında merak edilenler de artmıştı. Bugün ise Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte para politikasında önemli değişikliklere gidildi. Yapılan bu değişiklik ile birlikte enflasyon ile mücadele amacı ile radikal bir değişiklik yapıldı.

DÖVİZ SATIŞLARI DURDURULDU!

Yapılan açıklamada alınan yeni karara göre döviz kurunu baskılamak amacı ile makro ihtiyati önlemlerin kademeli olarak kaldırılacağı öğrenildi. Bununla birlikte haftalık bazda bakıldığı zaman net uluslararası rezervin tarihin en yüksek artışını gerçekleştirdiği öğrenildi. Net uluslararası rezervlerin bir haftada 8,5 milyar dolar arttığı öğrenildi.

Merkez Bankası tarafından alınan son karar ile birlikte kuru baskılamak amacı ile de dolar satışlarını geçici süreliğine durdurdukları öğrenildi.