Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam maaşlara yansıyacak mı?

TBMM'den geçen son kanun teklifi ile birlikte emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağı öğrenilmişti. Bu zamlardan EYT'li vatandaşların faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu.
Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam maaşlara yansıyacak mı?

Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam maaşlara yansıyacak mı? Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda memur maaşlarına yapılan zamların ardından emekli maaşlarına da zam yapılacağı ifade edilmişti. Gelen bu zam haberinin ardından ise Meclis'ten geçen kanun teklifi sonucunda emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılacağı öğrenildi. Gelen bu bilgilendirmelerin ardından merak edilenler de artmaya başladı.

Emekli maaşlarına yapılacağı öğrenilen yüzde 25 zam kararının ardından geçtiğimiz sene Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara tanınan emeklilik hakkından faydalanan kişiler tarafından merak edilenler araştırılmaya başlandı. EYT'li vatandaşların da gelecek olan bu zamlardan faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu.

EYT'Lİ VATANDAŞLARIN MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin EYT'li vatandaşlar için kararı açıkladı. "EYT'liler de bu verilen ilave artıştan yani yüzde 25'e yükseltilen artıştan her şekilde yararlanacaklar. Sosyal medya mecralarında dünden beri çok yoğun olarak kanun teklifinin verilen komisyondaki önergedeki tekliflerden sanki olmayacağı gibi ifade ediliyor. 5510 sayılı kanunumuzun 29. maddesinde yaşlılık aylığı dediğimiz yani kamuoyunda emekli aylığı olarak bilinen yaşlılık aylığının hesaplanmasında orada anlatılır ve sonunda denir ki; Yılın ilk 6 ayında emekli olanlar ocak ayında yapılacak artıştan, yılın ikinci yarısı yani temmuz ve aralık ayına kadar olan dönemde emekli olanlar da hem ocak zammı tutarında, ocak zammına ilaveten de temmuz artışlarından yararlanır diyor" şeklinde yapılan açıklamalar ile EYT'li vatandaşların da maaşlarına diğer emeklilere olduğu gibi yüzde 25 oranında zam geleceği öğrenildi.

2023 SENESİNDE EMEKLİ OLANLARA ZAM VAR MI?

Tüm bunların yanı sıra en çok merak edilen bir diğer konu da 2023 yılında emekli olan vatandaşların yapılacak olan bu zamlardan faydalanıp faydalanamayacağı olmuştu. Bununla ilgili ise "Dolayısıyla bu çok net şekilde kanunda bu yapılacak artıştan her durumda emekli olanlar bu ilave artıştan yararlanacak. Kaldı ki, verilen teklife baktığımızda geçici maddenin b fıkrasında 2023 yılında emekli olacakların da bu artıştan faydalanacağı ifade ediliyor" şeklinde ifadeler ile zammın uygulanacağı öğrenildi.