Milyonlarca memur ve emekliler için uzman isim zam oranını açıkladı!

Büyük bir heyecan ile beklenen memur ve emekli maaş zamları hakkında SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklama ile birlikte zam oranları açıklandı.
Milyonlarca memur ve emekliler için uzman isim zam oranını açıkladı!

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamalar gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalarda zamlı emekli ve memur maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı hakkında bilgilendirme yapılırken bir yandan da yarın açıklanacak olan enflasyon ile birlikte maaşlara ne kadar zam yapılacağı yönünde bilgilendirmeler de yapıldı.

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından sosyal medya hesabından paylaşım geldi. Yapılan bu paylaşımda emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı hakkında sayı vererek bilgilendirme yaptı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI NETLEŞİYOR!

Konu ile ilgili Erdursun tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda peş peşe bilgi verdi. İlk yaptığı paylaşımda "Haziran ayı TÜİK enflasyonunu 5 Temmuz’da açıklayacakmış! ENAG Haziran enflasyonunu %8.54 olarak açıkladı. Memurlara , SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine 1 Temmuz’da ENAG’a göre 6 aylık enflasyon farkı (zam) %48 verilmeli! TÜİK için 5 Temmuzu bekleyeceğiz!" şeklindeki ifadeler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından enflasyonun ne zaman açıklanacağından bahsedildi.

İkinci yapılan paylaşımda ise "TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa Memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam verilecek) ayrıca refah payı ilavesi bekleniyor!!!" şeklinde açıklamaları ile gelmesi beklenen zam oranı hakkında milyonlarca emekli ve memur vatandaşların heyecanlandıracak olan gelişmelerden haberdar etti.

Şimdi ise gözler yarın TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi.