O ilde taksi ücretlerine büyük zam geldi! Açılış 50 TL oldu

Geçtiğimiz günlerde artan maliyetler sonucunda uygulandığı açıklanan taksimetre zamları Rize ilinde dudak uçuklattı.
O ilde taksi ücretlerine büyük zam geldi! Açılış 50 TL oldu

Türkiye'de taksi denilince hem fiyatlarından hem de ihtiyaçtan kaynaklı olarak akla ilk İstanbul gelmektedir. Taksiye en çok ihtiyaç duyulan il olduğu gibi bir taksici ile yolcular arasında yaşanabilecek olan anlaşmazlıklar da gündem olmuştur. Yakın zaman içerisinde gelen zamla birlikte de İstanbul'da taksi sorunu bazı vatandaşlar için daha artmıştır.

Bugün ise yapılan yeni bir açıklama ile birlikte Rize ilinde taksi ücretlerine zam uygulandığı öğrenildi. Gelen bu zam sonucunda fiyatların taksileri solladığı görülürken vatandaşlar tarafından da yeni tarife hakkında tepkiler gelmeye başladı.

RİZE'DE TAKSİ ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM GELDİ!

Haziran ayında gelen zam ile birlikte taksi ücretleri "Taksimetre açılış ücreti 33 TL, bir kilometre ücreti 13 TL, kısa mesafe ücreti (1300 metreye kadar) 50 TL, 1 dakika bekleme ücreti 2 TL " şeklindeydi. Fakat gelen bu son zam ile birlikte "İndi bindi ücreti 80 TL, taksi açılış ücreti 50 TL, 1 dakika bekleme ücreti 3 TL " oldu.

screenshot-114-001.png

Gelen bu zamma Rize'de yaşayan vatandaşlar da büyük tepki gösterirken konu ile ilgili İYİ Partili Meclis Üyesi ve Ulaşım Uzmanı Dr. Suat Sarı da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Rize'de taksiler, limuzin olmuş! Rize'de yaşam şartları ve trafik yoğunluğu sanki İstanbul'dan daha ağır. İstanbul taksimetre açılış 19,17 TL Rize taksimetre açılış 50 TL. SONUÇ: Toplu taşıma yasası yapılmadığı taktirde, her il kendi sazını çalıyor." şeklindeki ifadeler ile yaşanan durumu değerlendirdi.