O ödemeler Ağustos’tan itibaren 811 TL zamlı yatırılacak

Tüm Türkiye’nin beklediği haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Rakamların açıklanmasıyla birlikte maaşlara ve verilen yardım ödemelerine kadar zam yapılacağı da belli oldu. O ödemelere 811 TL zam gelecek. İşte detaylar..
O ödemeler Ağustos’tan itibaren 811 TL zamlı yatırılacak

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak yapılacak ödemelerde artış olacağını belirtti. Bu kapsamda ülkemizde binlerce kişinin yararlanacağı yaşlı aylığı da Temmuz 2024’de zamlandı. Ağustos’tan itibaren 811 TL zam yatacak.

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Yaşlı aylığı yeni ödemeler de kalem kalem hesaplandı. Temmuz ayı memur maaş kat sayısına göre artacak olan ödemeler de netlik kazandı. Zamlı 65 yaş aylığının kaç TL olacağı belli oldu.

ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Zamlı yaşlılık maaşı da belli oldu. Normalde Ocak – Temmuz arasında 4.196 TL ödeme alan vatandaşlar gelen 811 TL’lik zamla 5.007 TL tutarında bir ödeme alacak. Ödemeler her ay düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

5 BİN 7 TL’YE ÇIKARILDI

Konuya ilişkin Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında, “Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylığı da 4 bin 196 TL'den 5 bin 7'ye yükseltiyoruz." diye konuştu.

2024 yılının Ocak ayında yapılan zamla birlikte yaşlı aylığı 2 bin 348 TL,

Yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1874 TL,

Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 811 TL'ye çıkarılmış oldu. Öte yandan evde bakım yardımının 7 bin 608'den 9 bin 77'ye yükseldiğini duyurulurken, zamlı ödemelerin ağustostan itibaren hesaplara yatırılacağı ifade edildi. Ödemelerin vatandaşların doğum yılının son rakamlarına göre Ağustos’un 5-7’si arasında yapılarak tamamlanması bekleniyor. Ödemelerin başlaması halinde Aile Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapılacak.

65 yaş aylığından yararlanmak isteyen vatandaşların yaş şartını taşıması, SGK’dan gelir almayan, prim ödemeyen ve gelirinin muhtaçlık sınırından daha az olması gerekiyor.