Ocak 2025 zamlı maaş tablosu! Asgari ücret memur emekli maaşı tabloya bak hesabı yap yeni maaşlar

Milyonların beklediği maaş zammı için yeni tablo ortaya çıktı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşı için beklenen tablo yayımlandı.
Ocak 2025 zamlı maaş tablosu! Asgari ücret memur emekli maaşı tabloya bak hesabı yap yeni maaşlar

Ocak 2025 zamlı maaş tablosu! Asgari ücret memur emekli maaşı tabloya bak hesabı yap yeni maaşlar - Temmuz ayında memurlar ve emeklilere uygulanacak olan zam oranı kesinleşirken ne yazık ki tüm taleplere rağmen asgari ücrete ara zam yapılmamıştı. Asgari ücretli çalışanlar alım gücünde yaşanan büyük kayba rağmen ara zam alamamış, asgari ücrette yine tek zam sistemine dönüş yapılmıştı.

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyonu sonrasında BAĞKUR ve SSK emeklisi olan kişilerin zam oranı yüzde 24,73 olarak hesaplanırken memur ve memur emeklisi olan kişilerin ise zam oranı yüzde 19,31 olarak gerçekleşmişti. Zamlı maaşlar büyük bir hayal kırıklığı yaratırken en düşük emekli maaşı ise yapılan yasal düzenleme sonrasında 12 bin 500 TL olarak ödenmeye başlanmıştı.

OCAK 2025 MEMUR MAAŞI VE EMEKLİ ZAMMI TAHMİNİ BEKLENTİSİ NE KADAR, YÜZDE KAÇ ENFLASYON ZAMMI GELECEK?

Ekonomistler Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon beklentisi üzerinden yeni hesaplamalarını yaparken ne yazık ki açıklanan rakamlar büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu. Parasal sıkılaşma politikası nedeniyle Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek zamlara karşı çıkarken 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 38 olarak ilan edilmişti.

Bu oranın tutturulması halinde memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 0,57 enflasyon farkı ve yüzde 6 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanmak üzere toplamda yüzde 6.61 olarak gerçekleşecek. Yıl sonu enflasyonu yüzde 42 olarak gerçekleşirse 9,7 ve yüzde 45 olarak gerçekleşirse yüzde 12,02 olarak gerçekleşecek. SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişilerin zam oranı ise TÜFE yüzde 38 olursa yüzde 10,63 oranında zam alırken yüzde 45 olarak gerçekleşirse 16,25 oranında zam alacak.

ASGARİ ÜCRET 2025 ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Hükümetin enflasyon planı dahilinde asgari ücrete yüzde 15 oranında zam geleceği hesaplanırken zam oranı üzerinden Ocak ayında zamlı asgari ücret maaşı 19 bin 552 TL olarak ödenecek. Refah payı olarak asgari ücrete ek zam verilmesi ve yüzde 20 seviyesine çıkarılması durumunda asgari ücret 20 bin 402 TL olacak. Yüzde 25 zam olması durumunda asgari ücret 21 bin 252 TL olacak. Bu rakamın üzerine çıkılması ise şu anda beklenmiyor.

Genel Yayın Yönetmeni