Para piyasaları faiz kararını bekliyor! İşte piyasanın beklentisi

Para piyasalarının gözü kulağı Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı vatandaşların gündeminde yer alırken piyasanın beklentisi de belli oldu.
Para piyasaları faiz kararını bekliyor! İşte piyasanın beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aylık olarak faiz kararını açıklıyor. Faiz kararı para piyasalarının gündeminde yer alırken TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararı da takip edilmeye başlandı.

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği haziran ayı faiz kararını bugün açıklayacak. Bu çerçevede ''Piyasalarda beklenti ne? Karar altın, dolar ve borsayı nasıl etkiler?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Altın, borsa ve dolar yatırımcısının gözü Merkez Bankası’na çevrilirken piyasanın beklentisi merak edildi.

FAİZ KARARI İÇİN PİYASANIN BEKLENTİSİ NE?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararında. Merkez Bankası bugün saat 14.00’te politika faizini açıklayacak. Mevcut politika faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken piyasa beklentisi üzere faizinin sabit kalması yönünde.

para-piyasalari-faiz-kararini-bekliyor-iste-piyasanin-beklentis.jpegBeklentiler doğrultusunda yılın son çeyreği için faiz indirimi beklentileri güç kazandı. 26 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette karara ilişkin beklenti politika faizinin yüzde 50 seviyesinde tutulması yönünde oldu. Piyasa Haziran ayında faizde hamle beklemezken eylül ayı sonrası faiz indirimi bekleniyor.