Pazartesi açıklanıyor! Asgari ücrete ara zam için fark formülü ile 2023 Temmuz maaş tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete son dakika zam müjdesi verirken gözler yeni maaşa çevrilmişti Temmuz 2023 yeni zamlı asgari ücret maaşı tahmini ne kadar, kaç TL?
Pazartesi açıklanıyor! Asgari ücrete ara zam için fark formülü ile 2023 Temmuz maaş tahmini

Pazartesi açıklanıyor! Asgari ücrete ara zam için fark formülü ile 2023 Temmuz maaş tahmini - Milyonlarca asgari ücretlinin beklemiş olduğu zam müjdesi sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. 

AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan zam tartışmalarına son noktayı koymuş ve asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını açıklamıştı. Zam konusunda ilk rakamlar kulislere düşmeye başlarken yeni maaş tahmini çift haneli oldu. 

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM NE ZAMAN GELECEK, ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON ZAMMI VAR MI?

Normal koşullar altında memur ve emekli maaşları biri Ocak biri de Temmuz ayında olmak üzere yılda 2 kere zamlanırken asgari ücret ise Ocak ayında olmak üzere yılda bir kere zamlanıyordu. Ancak rekor yükseliş yaşayan enflasyon oranları nedeni ile 2022 yılının Temmuz ayında bir ilk yaşanmış ve asgari ücrete Temmuz ayında ara enflasyon zammı verilmişti. 

Bu sene itibari ile zam gelip gelmeyeceği tartışılmaya başlanırken Bakan Bilgin enflasyonda yükseliş yaşanmadığı takdirde zam olmayacağını söylemiş, seçim öncesi asgari ücrete yeni zam söylentileri ayyuka çıkmıştı. Konu hakkında başlayan tartışmalara son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuş ve Temmuz ayında asgari ücrete ara zam geleceğini duyurmuştu. 

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ! 2023 ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON ZAMMI BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Asgari ücret için ara zam kesinleşirken gözler rakama çevrildi. Zam oranı enflasyon üzerinden hesaplanırken TÜİK TEFE TÜFE Mart ayı enflasyonu yarın yani 3 Nisan 2023 Pazartesi günü açıklanacak. Enflasyonun açıklanması ile ilk 3 aylık enflasyon verisi kesinleşirken Nisan, Mayıs ve Haziran ayı rakamlarının açıklanması ile kesinleşecek. 

Ancak kulislerde konuşulan ilk rakam asgari ücretin çift haneli olacağı ve 10 bin lirayı aşacağı yönünde. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse yeni maaş 11 bin 050 TL, asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse ise yeni rakam 10 bin 200 TL olacak.