Prefabrik ev almak isteyenlere özel kredi kampanyası açıklandı!

Depreme dayanıklı olmasının yanı sıra kısa sürede yapımının tamamlanması ve konut fiyatlarına göre daha ucuz olması nedeni ile prefabrik evlere olan ilgi artmıştı. Prefabrik ev kredi kampanyası başladı!
Prefabrik ev almak isteyenlere özel kredi kampanyası açıklandı!

Prefabrik ev almak isteyenlere özel kredi kampanyası açıklandı! Kahramanmaraş depremi sonrasında prefabrik evlere olan ilgi artmış, evlerinin güvenliğinden endişe eden kişiler prefabrik evlere yönelmişti. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Adana, Diyarbakır ve Elazığ illeri için yoğun prefabrik ev talebi oluşurken bu da fiyatların yükselmesine neden olmuştu. 

Oluşan yoğun talep ile fiyatları katlanarak artan prefabrik ev fiyatları cepleri yakmaya başlamıştı. Yükselen fiyatlar nedeni ile vatandaşın nakit para ile alım yapması zorlaşırken süreçte bankalar bir bir devreye girmeye başladı. Prefabrik ev almak isteyen kişilere yönelik olarak Albaraka Türk özel finansman destek paketini devreye aldı. 

PREFABRİK EV ALMAK İSTEYENLERE KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 şiddetli deprem büyük bir yıkıma neden olmuş, depremden etkilenen 11 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken öğlen saatlerinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ile ilk depremde hasar almasına rağmen yıkılmayan binalarda  ne yazık ki ikinci depremle yıkılmıştı. 

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında 45 binden fazla vatandaşımız evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. Bölgede büyük bir deprem fırtınası yaşanırken kendisini güvende hissetmek isteyen kişiler prefabrik evlere yönelmişti. Yoğun talep sonrası prefabrik ev fiyatları zamlanırken bankaların prefabrik ev kredisi kampanyaları da başladı. 

Prefabrik ev almak isteyenlere özel kredi kampanyası açıklandı!

Yapılan açıklamada "Prefabrik ev satın alma ihtiyacınız varsa Albaraka sizinle" denilerek "Finansman tutarı 50.000 TL'ye kadar olan ödemelerinizi 36 aya, 50.000 TL üstünde ise 24 aya kadar vadelendirebilir, geri ödemelerinizi aylık eşit taksitler hâlinde yapabilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Katılım bankası olduğu için banka faizsiz kredi desteği sunarken katılım payı oranı ile satın alınan evin taksitle ödenmesine olanak sağlanacak.