Reforme koyunlarda ihale ile satış! Koyunlar 3000 TL’ye satılacak!

Açıklanan son habere göre TİGEM Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi içerisinde bulunan 2 bin 394 koyun ihale yolu ile satışa çıkardığını duyurdu. Koyunlar yalnızca 3 bin TL’den satışa sunuldu!
Reforme koyunlarda ihale ile satış! Koyunlar 3000 TL’ye satılacak!

TİGEM sertifikalı tohumluk ve üstün vasıflı damızlık gibi materyallerin üretimi ve dağıtımı ana ekseninde faaliyet göstermekte olan bir kuruluştur. Devlet teşekkülü olarak sürdürdüğü hizmetinde, damızlık serüveni bitmiş olan hayvanları satılığa çıkaran TİGEM yeni duyurusunu Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi için yaptı. İşletmede bulunan 2 bin 394 koyunu ihale yolu ile satacağını duyuran TİGEM açıklamalarında koyunların 3000 TL’den satışa sunulacağını da belirtti. TİGEM koyunların ihalesini nereden başlatacak? Satış ihaleleri ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

Reforme koyunlar satışa sunuluyor!

TİGEM tarafından reforme koyunlar yanı damızlığı bitmiş olan koyunlar açık arttırma yolu ile satışa çıkacak. Son açıklanan bilgilere göre TİGEM Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi içerisinde bulunan 2 bin 394 koyun ihale yolu ile satışa çıkardığını duyurdu. Açık arttırma yolu ile satışa çıkacak olan koyunların ise yalnızca 3 bin TL gibi bir meblağdan satışa sunulacağı belirtildi.

Bununla beraber Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi içerisinde bulunan 2 bin 394 koyunun cinsine göre açıklamaları ise;

  • 939 baş Reforme Akkaraman Koyun,
  • 1.100 baş Reforme Bafra Koyun Melez Erkek Kuzu,
  • 190 Baş Acıpayam Koyun ve
  • 165 baş Bafra-Acıpayam B. Melezi Reforme Koç olarak yapıldı.

Açık arttırma ne zaman ve nerede yapılacak?

TİGEM tarafından yapılacak olan Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi içerisinde bulunan 2 bin 394 reforme koyunun açık arttırma yolu ile satışları 6 Eylül Çarşamba günü saat 14:30’da yapılacağı belirtildi. Bununla beraber Konya’nın merkezine 60 kilometre uzaklıkta olan ve Konya ili Sarayönü ilçesine 28 km mesafedeki işletme merkezinde ihalelerin gerçekleşeceği belirtildi. Ayrıca ihalenin Alım Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacağı da açıklamalarda belirtildi.