Resmi açıklama geldi! Doğalgaza zam gelecek mi?

Bugün BOTAŞ tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte doğal gaza zam gelip gelmeyeceği öğrenildi.
Resmi açıklama geldi! Doğalgaza zam gelecek mi?

Artan maliyetlere bağlı olarak son dönemde peş peşe zam haberlerinin gelmesinin ardından vatandaşlar tarafından doğal gaz için de zam haberinin gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Bugün Boru Hatları ile Petrol Taşıma tarafından yeni bir açıklama geldi. Gelen açıklamada Temmuz itibariyle doğal gaza zam gelip gelmeyeceği konusuna açıklık getirilmiş oldu.

DOĞAL GAZA ZAM GELECEK Mİ?

Uzun süredir merak edilen konular arasında yer alan doğal gaz zammı hakkında bugün BOTAŞ tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalar ise şu şekildeydi;

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından Ol Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlan esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu sayede milyonlarca vatandaş için doğal gaza herhangi bir zam uygulanmayacağı aynı tarife üzerinden kullanımlara devam edilebileceği öğrenilmiş oldu.