Sektör temsilcisinden bahşiş ve servis ücretlerine ilişkin açıklama

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından talep edilen kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışması devam ediyor. Sektör temsilcileri düzenlemeyi desteklerini belirterek değerlendirmede bulundu.
Sektör temsilcisinden bahşiş ve servis ücretlerine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme yapılıyor. Söz konusu düzenleme ile ilgili açıklama ve değerlendirmeler gelmeye devam ederken bir yeni açıklama daha geldi.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini ifade etti.

TÜRES BAŞKANINDAN BAHŞİŞ VE SERVİS ÜCRETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Başkan Bingöl, yeni düzenlemenin son dönemde servis çalışanlarına verilen nakit bahşiş gelirlerinin azalmasına çözüm olacağını dile getirdi. TÜRES Genel Başkanı Bingöl, bahşişlerin kredi kartı ile ödenebilmesi ve bu gelirin işletme hesabına girmeden farklı bir hesapta toplanmasının çalışanların gelirinde de ciddi bir artış sağlayacağını ifade ederken bunun kayıtlı ekonomi adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

sektor-temsilcisinden-bahsis-ve-servis-ucretlerine-iliskin-aciklama.webp

Bingöl, "Yeni düzenleme ile bahşişler şeffaf olarak takip edilebiliyor ve nakit bulundurma zorunluluğu olmadan her müşterinin bahşiş bırakabilmesini sağlıyor. Bahşiş oranlarında ciddi artış sağlayacak yeni düzenlemenin neticesinde gider olarak kayıt altına alınabilecek bir belge de oluşturulabiliyor." ifadelerini kullandı. Bu çerçevede çalışana verilen bahşişin artacağına değinen Bingöl, yapılan çalışmayı desteklediklerini yineledi.