Selçuk Geçer dolar borcu olanlara seslendi: Yıl sonu tahmini 30 TL’yi görebilir!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yine dikkat çeken tahminleriyle gündeme geldi. Geçer, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar kuruna ilişkin tahminlerini açıkladı. İşte detaylar…
Selçuk Geçer dolar borcu olanlara seslendi: Yıl sonu tahmini 30 TL’yi görebilir!

Son yıllarda yükselişe geçen dolar kuru, pandemi dönemi itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faiz kararlarına paralel olarak yükseliş eğilimi gösterdi. Faiz kararlarının yanı sıra küresel ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmeler, yurtiçi ekonom piyasasında görülen hareketlilikler ve siyasi gelişmelere bağlı olarak yükseliş eğilimini koruyan dolar kuru, Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra sert bir yükseliş daha yaşayarak 26 TL bandını aştı. Dolar kurunun nereye gidebileceği konusunda tartışmalar devam ediyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanan ani yükseliş sonrası bir kez daha görüş ve tahminlerini paylaşarak dikkat çekti. Yurtiçi ekonomisine yönelik dile getirdiği değerlendirmeler ile sık sık gündeme gelen Geçer, dolar kurunda sert bir yükseliş daha yaşanabileceği tahmininde bulundu. Geçer, dolar kurunun ilerleyen günlerde 4 TL daha değer kazanabileceğini ve buna ek olarak Merkez Bankası’nın bir yüksek seviyeli faiz artırımı daha yapabileceğini belirtti. İşte detaylar…

SELÇUK GEÇER BEKLENTİLERİNİ PAYLAŞTI

selcuk-gecer-dolarin-30-lirayi-1688193322-ugzq34.jpg

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı dolar değerlendirmesinde, ilerleyen günlerde kurun 4 TL daha değer kazanabileceğini ve buna ek olarak Merkez Bankası’nın da 25 baz puanlık bir faiz artışına gidebileceğini öne sürdü. Dolar kurunun 30 TL’ye ulaşabileceğini iddia eden ve bununla ilgili tarih de veren Geçer, tahminleriyle birlikte özellikle de dolar borcu olan vatandaşlara dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Selçuk Geçer yaptığı değerlendirmede, “Merkez Bankası’nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 26 TL’ydi ancak şu anda bu seviye yakalandı. Yakın zamanda bir değerlendirme yapılırsa dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkabilir” dedi.

TCMB’NİN DOLAR KURU TAHMİNİNDE OLASI ARTIŞ

Selçuk Geçer, dolar kurunda hangi seviyelerin görülebileceğine yönelik değil, Merkez Bankası’nın yıl sonu dolar kuru tahmininde bir 4 liralık yükseliş olabileceğini ifade etti. Ancak Geçer, bununla birlikte dolar kuruna yönelik yapılan yıl sonu tahmininin şimdiden yakalanmış olmasıyla, yükselişin devam edebileceğini işaret etti. Yatırımcıların ve vatandaşların her türlü yatırım enstrümanında risk unsurlarını göz önünde bulundurması gerekiyor.