SGK 400.000 TL faizsiz konut kredisi dağıtıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler için SGK’nın 400.000 TL tutarında faizsiz konut kredisi verdiği açıklandı. Faizsiz konut kredisini kimler, hangi koşullarda alabilecekler?
SGK 400.000 TL faizsiz konut kredisi dağıtıyor!

Türkiye’de ev sahibi olmanın maliyeti oldukça yükseldi. Bankaların konut kredisi maliyetlerinde de artışlar meydana gelince insanlar bir alternatif yöntem arayışına girdiler. Bunun için de beklenilen haberi SGK duyurdu. Bazı koşulların sağlanması şartıyla ev satın almak isteyen bazı kişilere SGK tarafından 400.000 TL faizsiz konut kredisi verileceği açıklandı.

EV SATIN ALIRKEN NAKİT DESTEĞİ!

Şu anda Türkiye’nin herhangi bir yerinde 400.000 TL ile konut satın almanın imkanı bulunmuyor. SGK’nın açıklamış olduğu 400.000 TL faizsiz konut kredisi ev sahibi olmak isteyenlere küçük bir nakit destek olacak. Bu parayı SGK’dan alacak olan kişiler üzerine ekleyecekleri tutarlar ile evlerini satın alabilecekler. SGK’nın sağladığı imkan ev satın alma hayali kuran bazı kişilere küçük bir destek olacak.

KİMLERE VERİLECEK?

SGK 400.000 TL faizsiz konut kredisinin kimlere verileceğini açıkladı. Buna göre 5434 sayılı T.. Emekli Sandığı kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi düzenlemelerden faydalanan malul, dul ve yetim vatandaşlar SGK’dan faizsiz konut kredisi çekebilecekler. Ayrıca 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile harp ve vazife malullüğü maaşı alanlara da bu imkan sağlanacak. Bu imkanın kendilerine verilip verilmeyeceği konusundan vatandaşların SGK’dan bilgi almaları gerekiyor.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

SGK’nın vereceği faizsiz konut kredisi için başvurunun nereye yapılacağı da merak konusu oluyor. Öncelikle vatandaşların bu konut kredisini alma haklarının olması gerekiyor. Sonrasında ise SGK’dan hak sahipliği belgesi alınacak. Bu belge ile Ziraat Bankası’na veya Halkbank’a gidecek olan vatandaşlar başvurularını buralara yapacaklar. İşlemlerin tamamlanmasının ardından vatandaşların kredileri onaylanarak kendilerine ödeme yapılacak.