SGK hizmet gün akdi tablosunda yeni hesap! 47 - 52 yaş arasına erken emeklilik yolda

Erken emeklilik konuları yakından takip edilirken yapılan hesaplamalar da gündemde yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede SGK hizmet gün akdi tablosuna göre yeni bir hesap yapılırken 47 - 52 yaş arasına erken emeklilik müjdesi de verildi.
SGK hizmet gün akdi tablosunda yeni hesap! 47 - 52 yaş arasına erken emeklilik yolda

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen vatandaşlar Mart 2023 tarihinde emeklilik hakkına kavuştu. EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyonun üzerinde vatandaşa emeklilik hakkı verilirken EYT kapsamına alınmayanlar ise nasıl erken emekli olabileceklerini sorguluyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren EYT de kapsam dışı kalanlara yeni açıklama geldi.

Erken emeklilik, çalışma hayatına başladıkları ilk yıldan itibaren her çalışanın gündeminde yer alırken belirli avantajların sunulduğu uluslararası standartlardaki alternatifler de erken emeklilik için hayata geçirilmeye devam ediyor.

47 - 48 - 49 - 51 - 52 YAŞLA NASIL ERKEN EMEKLİ OLUNUR?

Erken emeklilik, pek çok çalışanın gündeminde yer alırken bunun da belirli şartları bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sunduğu erken emeklilik avantajından belirli şartlar dahilinde yararlanılırken özellikle belirli bir sigortalılık süresine sahip bireyler için bazı istisnalar uygulanıyor.

sgk-hizmet-gun-akdi-tablosunda-yeni-hesap-47-52-yas-arasina-erken-emeklilik-yolda.png

Söz konusu istisnalardan yararlanabilmek için başvuruların zamanında ve doğru yapılması önem arz ederken sigorta başlangıç tarihi olarak bilinen sosyal güvenlik primlerinin ödenmeye başlandığı ilk gün, emeklilik koşullarının belirlenmesinde belirleyici rol oynuyor.

sgk-hizmet-gun-akdi-tablosunda-yeni-hesap-47-52-yas-arasina-erken-emeklilik-yolda-001.png

Kadın çalışanlar, çocuk sahibi olduklarında ek prim kazanma hakkı elde ederken 3 çocuk sahibi olan kadınlar toplamda 6 yıl erken emeklilik hakkından yararlanıyor. Erkek sigortalılar, askerlik sürelerini borçlanarak sigorta giriş tarihlerini geri çekme imkanına sahipken borçlanma ile 47 - 52 yaş arasında erken emekli olma hakkı veriliyor.