SGK uzmanı gizli formülü verdi! Bunu yapan emekliler 3 yerden emekli aylığı alabilecek

Emekli olan kişilere 3 emekli aylığı formülü açıklandı. SGK uzmanı yapılacakları tek tek açıkladı gizli formülü verdi.
SGK uzmanı gizli formülü verdi! Bunu yapan emekliler 3 yerden emekli aylığı alabilecek

SGK uzmanı gizli formülü verdi! Bunu yapan emekliler 3 yerden emekli aylığı alabilecek - Emekli maaşı olan kişiler Temmuz ayında almış oldukları zammın ardından bir kere daha hayal kırıklığı yaşamışlardı. SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişiler yüzde 24,73 oranında zam alırken memurlar ve memur emeklisi olan kişiler ise yüzde 19,31 oranında zam almışlardı. En düşük emekli aylığı ise 12 bin 500 lira almaya hak kazanmışlardı.

Verilen zam oranı emekillerin beklentilerinden son derece uzak kalırken emekliler ek gelir ve ödemelerin peşine düşmüştü. SGK uzmanı Ekrem Sarısu bir okurundan gelen soruya yanıt verdi. Sarısu okurundan gelen "Merhum eşimden dolayı Bağkur’dan dul, merhum babamdan dolayı da Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı almaktayım. Eksik SSK primlerimi tamamlayıp emekli olduğum takdirde, üç maaşı birlikte alma hakkım var mıdır?" sorusu karşısında nasıl 3 emekli maaşı alınabileceğini duyurdu.

AYNI ANDA 3 EMEKLİ MAAŞI NASIL ALINIR, ÇİFT MAAŞ ALMA ŞARTI NEDİR?

Okurundan gelen soruya yanıt veren SGK uzmanı Ekrem Sarısu "Babanız Emekli Sandığı mensubu olduğundan dolayı şanlısınız. Çünkü SSK (veya Bağkur) emeklisi kız çocuğuna sadece Emekli Sandığı ana veya babasından dolayı ölüm (yetim) aylığı bağlar. Şartları sağlayıp SSK’dan emekli olduğunuzda hem eşinizden, hem babanızdan, hem de kendi emekli aylığınız olmak üzere üç aylığı birden alabilirsiniz" diyerek bu şartları taşıyan kişilerin aynı anda 3 emekli maaşı alabileceklerini ifade etti.

Emekli sandığı mensubu olan kişelerin kızlarına ölüm ya da diğer adı ile yetim aylığı bağlanırken bu kişiler SSK'dan emekli olmaları durumunda eşlerinden, babalarından ve biri de kendi emekli aylığı olmak üzere toplamda 3 emekli aylığı alabilmektedir. Ancak 3 emekli maaşı sadece emekli sandığından emekli olan babası bulunan SSK emeklisi kızlar için geçerlidir.

Genel Yayın Yönetmeni