SGK uzmanından flaş açıklama! Bomba etkisi yaratacak asgari ücrete illere göre zam gelecek

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Asgari ücretle ilgili yapılan açıklamalar merakla takip edilirken SGK uzmanında flaş bir açıklama geldi.
SGK uzmanından flaş açıklama! Bomba etkisi yaratacak asgari ücrete illere göre zam gelecek

Asgari ücretliler temmuz ayında ara zam beklentisi ile enflasyon farkının açıklanmasını beklerken flaş bir açıklama gündeme geldi. Asgari ücrete son olarak yüzde 49 oranında zam yapılmış ve maaşlar da 17 bin 2 liraya sabitlenmişti. Asgari ücretliler artan enflasyon nedeniyle ara zam beklerken hükümet kanadı zam kapılarını tamamen kapattı.

Asgari ücrete ara zam olmayacağını kesin bir dille belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ardından SGK uzmanı gündeme bomba gibi düşen bir asgari ücret açıklaması yaptı.

ŞEHİRLERE GÖRE ASGARİ ÜCRET SENARYOSU

Türkiye'de milyonlarca çalışanın beklediği temmuz zammı için Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon rakamları bekleniyor. Asgari ücretle ilgili yeni bir önerinin sunulduğu iddia edilirken şehirlere göre asgari ücretin değişeceği ifade edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, herhangi bir artış olmayacağını açıklarken iş dünyası, asgari ücretin bölgesel olarak verilmesi konusunu gündemlerine taşıdı.

sgk-uzmanindan-flas-aciklama-bomba-etkisi-yaratacak-asgari-ucrete-illere-gore-zam-gelecek.png

TİM Tekstil ve Ham Maddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, asgari ücretin bölgesel ve sektörel olarak hesaplanmasını teklif ederek "İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşam maliyeti çok daha yüksek. Bu nedenle asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

SGK Uzmanı Serdar Aday da yapılan bu önerinin ardından bölgesel asgari ücretin büyükşehirlerdeki kira ve yol masraflarının artmasından dolayı talep edildiğini ifade etti. SGK Uzmanı Aday, "Bu uygulamanın şu an veya önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini sanmıyorum.

sgk-uzmanindan-flas-aciklama-bomba-etkisi-yaratacak-asgari-ucrete-illere-gore-zam-gelecek7.png

Bu durum, büyükşehirlerdeki işveren maliyetlerini artırarak enflasyonu körükleyebilir. Aynı evde birden fazla çalışan, daha yüksek ücret talepleriyle büyükşehirlere göç edebilir" dedi. Söz konusu uygulamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değerlendirmeye alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.