SGK'dan emeklilere müjde! Zamlı emekli maaşlarının ne kadar olacağı belli oldu!

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından merak edilenlerin artmasının ardından Bakanlık tarafından son dakika açıklama geldi!
SGK'dan emeklilere müjde! Zamlı emekli maaşlarının ne kadar olacağı belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Ocak ayında emekli vatandaşlar için yapılacak olan zam tutarlarının belirlendiği ifade edildi. Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda emekli vatandaşları memnun edecek bir zam oranının uygulanacağı öğrenilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

Konuya ilişkin daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yılsonuna kadar atacağız. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” şeklinde açıklamalar ile emekli vatandaşlar için müjdeli haber duyurulmuştu.

ZAM MÜJDESİ VERDİ!

Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından “Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde yapılan açıklamalar ile zammın kesin bir şekilde uygulanacağı öğrenilmiş oldu.

ZAM YAPILACAK OLAN NET TUTAR BELLİ OLDU!

Yetkili kişiler tarafından yapılan zam açıklamasının yanı sıra Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş da Ekim ayında seyyanen zam geleceği hakkında bilgilendirmeler yapılarak “Ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de arttı. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim'de TBMM açıldığı zaman, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” şeklinde yapılacak olan zam tutarlarının belirlendiği ifade edildi.