SGK'dan EYT'lilere çift maaş! İlk ay iki maaşlık ödeme yapılabilir!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak son durum merak edilirken EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını ne zaman alabileceklerine dair ayrıntılar da araştırılıyor. EYT'de sarkma olacak mı, ilk emekli maaşı gecikir mi?
SGK'dan EYT'lilere çift maaş! İlk ay iki maaşlık ödeme yapılabilir!

EYT düzenlemesine dair son durum merak konusu oluyor. Deprem felaketinden önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen EYT düzenlemesine dair kanun teklifinin yasalaşması için bazı süreçlerin tamamlanması gerekiyordu. Ancak deprem felaketinin ardından tüm Türkiye teyakkuza geçerek tamamen deprem bölgesindeki çalışmalara yönelme gerçekleşti. EYT düzenlemesi de bu durumda yasalaşamadı. Hatta EYT'nin iptal edileceğine dair iddialar da gündeme geldi. 

EYT'DE SON DURUM!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak herhangi bir değişiklik bulunmuyor. TBMM çalışmasına ara verdiği için yasalaşma süreci aksadı. Ancak EYT'nin rafa kaldırılması gibi bir durum bulunmuyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yaparak TBMM'nin yeniden çalışmaya başlayacağı 21 Şubat Salı günü EYT sürecinin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Bu Salı günü EYT düzenlemesine dair kanun teklifi TBMM genel Kurulu'nda görüşülecek ve oylamaya sunulacak. Kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girecek. Ardından ise EYT'lilerin emekli olma süreci başlayacak. 

BAŞVURU YARIŞI YAŞANACAK!

EYT'de koşulları sağlayanlar emeklilik başvurularını kanun yürürlüğe girer girmez yapabilecek. Şubat ayında çok sayıda EYT'linin emeklilik başvurusunda bulunması bekleniyor. Emekli olmak için gün sayan EYT'lilerin başvurularını Mart ayına sarkıtmamaları gerekiyor. Şubat ayı içerisinde başvuru yapan EYT'liler 1 Mart'tan itibaren emekli maaşı almaya hak kazanacaklar. Ancak başvurularını Mart ayına sarkıtanlar ise 1 Nisan tarihinden itibaren emekli maaşı almaya hak kazanacaklar. Bu durumda Mart ayını bekleyenler 1 aylık maaş kaybı ile karşılaşmış olacaklar. 

İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİR?

EYT'lilerin maaşlarının ne zaman ödemeye başlanacağı bilinmiyor. SGK sistemlerinin performansı bunda etkili olacak. EYT'lilerin başvuruları hızlı bir şekilde işlenip emekli olmaları sağlanırsa Şubat ayında başvuranların maaşları Mart ayına yetişebilecek. Ancak herhangi bir sistemsel aksaklık durumunda maaşlar Nisan ayına sarkacak. Şubat ayında emeklilik başvurusu yapanlar Mart ayında maaşlarını alamasalar dahi herhangi bir hak kaybı yaşamayacaklar. Bu EYT'lilere Nisan ayında hem Mart ayının hem de Nisan ayının emekli maaşı ödenebilecek. Çift maaş alarak emekliliğe adım atacak olan bu EYT'lilerin maaşlarına dair duruma SGK karar verecek.